Soma’da kömür madeninde göçük: 7 işçi yaralı, 3 işçi göçük altında

Soma’da kömür madeninde göçük: 7 işçi yaralı, 3 işçi göçük altında

Manisa’nın Soma ilçesindeki Işıklar Maden Ocağı’nda göçük meydana geldi. İşçilerden 7’si kurtarılıp hastaneye kaldırıldı, 3 işçinin ise göçüğün arkasında oldukları ve ocak içindeki kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Olay, akşam saatlerinde Soma Kömür İşletmeleri’ne bağlı Işıklar Madeni’nde meydana geldi. Henüz bilinmeyen nedenle meydana gelen göçük sonucu işçiler ocak içerisinde yaralandı. Yaralı işçilerden 7’si kurtarılıp ilçedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bu arada 3 işçinin ise göçüğün arkasında bulundukları ve ocak içindeki kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Göçüğün meydana geldiği Işıklar Maden Ocağı, Soma’da 13 Mayıs 2014 yılında 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez maden ocağını işleten şirkete ait olduğu öğrenildi

MANİSA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Manisa Valisi Ahmet Deniz yaptığı açıklamada, madendeki göçük sonucu yaralanan 11 işçinin ivedilikle hastaneye kaldırıldığını belirterek, “İlk aldığımız bilgilere göre 11 işçimiz yaralandı, ciddi bir yaralımız yok, hayati tehlikeleri görünmüyor. İçeride mahsur kalan işçimiz de bulunmuyor.” dedi.

VALİDEN YENİ AÇIKLAMA

Manisa Valisi Ahmet Deniz daha sonra yaptığı açıklamada ise, “Bize gelen ilk bilgiye göre madende küçük çaplı bir göçük meydana geldi. Çok şiddetli bir göçük değil. 7 işçimiz mahsur kalmıştı. İşçilerimizden 4’ü kurtarılarak hastaneye götürüldü. Bu işçilerimizden 3’ü taburcu edildi. 1 işçimizin ise tedavisi sürüyor. Göçükte bulunan 3 işçimizle de irtibatımız kuruldu. Çok şükür hayati tehlikeleri yok. Çalışmalarımız sürüyor. Kısa süre içerisinde göçükteki diğer işçilerimizi de çıkaracağız inşallah” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir