“Şehri yaşatan hizmettir.Biz Eyüp Sultan’a hizmet etmek istiyoruz.”

Example HTML page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AK Parti Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Temel Başalan:

 

“Şehri yaşatan hizmettir.Biz Eyüp Sultan’a hizmet etmek istiyoruz.” 

TEMEL BAŞALAN.. TEMEL BAŞALAN.... TEMEL BAŞALANNN TEMEL BAŞALNNN TEMEL BAŞALNNN..

 

Dursun Kılıç/Selahattin Sorucu

 

EYÜP- Duruşu, çizgisi ve teşkilatçılıktan gelen bilgi birikimiyle farklı bir görüntü sergileyen Temel Başalan Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

 

Yerel seçimlere çok az bir süre kala aday adayları projelerini açıklıyor.  Bu isimler arasında Eyüp’te en dikkat çeken isim Av.Temel Başalan. AK Parti Eyüp İlçe Başkanlığına yoğun bir sevgi gösteriyle müracaatını gerçekleştiren Başalan şimdi de projeleriyle konuşuluyor.

 

Siyasi tecrübelerine paralel belediyecilik tecrübeleri de bulunan Başalan Eyüp için projelerini, hedeflerini ve yapacaklarını Troyka Medya Grubumuza değerlendirdi. En son AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda Yerel Yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Hukuk Danışmanı görevlerinde bulunan Temel Başalan sorduğumuz tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.

 

Önceliklerinin üç M kuralı olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasında tecrübeli siyasetçi hayatta prensipleri olduğunu vurgulayarak, müzakere, mücadele,  müdahale olarak belirlediği prensiplerini tek tek sıraladı ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

 

Müzakere, Mücadele, Müdahale prensibiyle hareket edeceğiz

 

Müzakere; ilçemizin, beldemizin, köyümüzün, mahallemizin sorunları ile ilgili müzakereleri orada oturanlarla birlikte yapacağız. Onlarla müzakere, istişare yapacağız.

 

Mücadele; sorunları tespit ettikten ve yol haritasını belirledikten sonra bu sorunlar nelerdir, neler yapılmalıdır soruları bizim için çözüme giden en önemli yoldur. Bunu da kararlılıkla ve sabırla gerçekleştireceğiz. Atılması geren adımlar neyse, ne yapılması gerekiyorsa hukuki anlamda, siyasi anlamda, idari anlamda ne tür adımlar varsa onları yapacağız.

 

Müdahale; Eğer bir sorun varsa bu sorunun çözümü için müdahale gerekecek. Bu müdahaleyi de yine biz gerçekleştireceğiz. Yani sorun çözülemiyorsa Eyüp için, Eyüplü için tüm müzakerelerimize, mücadelemize rağmen çözüm gerçekleşmemişse mutlak gerekli yerlerle birlikte müdahale yapacağız. Tüm bu çalışmaları Eyüplü hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz.

 

 Mülkiyet sorunu çözümünde Eyüplülerle birlikte mücadele ettik

 

İkinci olarak söylemek istediğim konu şudur; Bilindiği gibi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığım sırada Eyüplü hemşerilerimizin özellikle STK’ların, derneklerin, vakıfların, spor kulüplerinin ve muhtarların bu sorunlarının çözümü için birlikte çok mücadele ettik. Mülkiyet sorunu bu sorunların en başında gelmektedir. Alibeyköy, Çırçır, Akşemsettin, Yeşilpınar, Karadolap, Emniyettepe, Güzeltepe gibi mahallelerimizde olan bu sorunlar için çalışmalar yaptık, il başkanlığımız ve teşkilatımızla beraber sorunun çözümleri için güzel çalışmalar ortaya koyduk. Mülkiyetle ilgili sosyal belediyecilikle ilgili vatandaşlarımızla birlikte hareket ettik, öğrencilere yönelik bilgi evlerimizi, kültür merkezlerimizi açtık. Eyüplüler beni bu çalışmalardan biliyorlar. Bu bir hizmet yarışıdır. Ve hizmette sınır yoktur. Hep daha güzeli için, Eyüplülerin daha mutlu olması için projeler geliştirdik. Yeni dönemde birbirinden güzel ve önemli projelerimizi Eyüplü hemşerilerimizin desteği ile birlikte gerçekleştireceğiz.

 

Tarihi eserlerimizi ihmal etmeyeceğiz

 

Eyüp İstanbul’un en büyük  ilçelerinden biri. 21 mahallesi, 7 tane köyü olan 242 kilometrekare alana sahip, yaklaşık 355 bin nüfusuyla çok önemli bir ilçemiz. Burada çok sayıda tarihi eser var. Bu eserlerin restorasyonu ilgili yerlerle görüşerek ve desteklerini alarak bir sağlayacağız. Tarihi eserlerimizi ihmal etmeyeceğiz. Biliyorsunuz vakıf ve hazine arazileri ile ilgili kanunları hazırlayıp Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a arz eden benim. Bu konularda ciddi bir tecrübemiz var. Bu bilgi birikimimizi, tecrübelerimizi Eyüp’e hizmet etmek için kullanacağız. Bu arada paylaşmak isterim. Bazıları kentsel dönüşümden korkuyorlar. Ben şunun altını çizmek isterim. Eyüp’te kentsel dönüşüm yerinde dönüşüm olacak. Bunu biz gerçekleştireceğiz. Hiçbir Eyüplü başka bir yere gitmeyecek. Eyüplü hemşehrilerimizin daha sağlam, daha güzel ve daha fazla yeşil alanı olar binalarda oturmaları için çalışacağız.

 

 

Bir Hayalim Var İnanın göreceksiniz bunu başaracağım

 

Eyüp merkez bir ilçe olduğu için trafiği çok fazla olan bir ilçe. Bir tarafta Kâğıthane, Beyoğlu, Şişli diğer tarafta Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Fatih. Eyüp bağlantı yolları üzerinde olduğu için ve Eyüp Sultan Hazretlerine çok sayıda ziyaretçi geldiği için trafiği yoğun bir ilçe. Trafiğin yoğunluğuna ilişkin çok güzel projelerimiz bulunuyor. Hem Eyüp Belediyesi olarak biz, hem de İstanbul Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu problemi de çözüme kavuşturacağız. Şehri yaşatan hizmettir. Biz, Eyüp’ü seviyoruz. Biz Eyüp Sultan’a hizmet etmek istiyoruz.

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir