Seçime otuz gün kala alan neden boştu?

akkk (1)

akkk (2)

akkk (3)

akkk

Dursun Kılıç

lllllll

EYÜP-Bugün akşam saatlerinde yerel seçim çalışmaları kapsamında Eyüp’e gelen İstanbul büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş Eyüp meydanında yaptığı açık hava mitingine az sayıda partili katıldı
Günler öncesinde geleceği duyurulan ve Eyüp’te gün boyunca da anaos araçlarıyla halkın davet edildiği, açık hava mitingi için Eyüp meydanını dolduramayan Ak parti Eyüp’te son yaşanan liste savaşlarının etkisi olduğu öne sürüldü. Cuma günü ve akşam saatleri olmasına rağmen Eyüp meydanında yapılan mitinğe ilğinin az olması, akılara otuz gün sonra yapılacak yerel seçimlerin sonucunun nasıl olacağını getirdi.
Eyüp meydanında akşam saatlerinde yerel seçim çalışmaları kapsamında açık hava mitingi yapan İstanbul büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş burada yaptığı konuşmada Eyüplülere bir çok müjde verdi Topbaş Eyüp’e bir finiküler yapılacağını belirterek “Bayrampaşa metro istasyonundan Eyüp Meydanı’na finiküler projesini başlatıyorum. Eyüp Sultan’a gelenler finikülerle metroya ulaşabilecekler” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Eyüp’te seçim otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslendi.
EYÜP SULTAN’A FİNİKÜLER METRO

Eyüp’ün ulaşımını kolaylaştırmak için atılan adımları anlatan Topbaş, Sultan çiftliği Edirnekapı tramvayının yüzeysel bir proje olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
“Bu hattı Veznecilere kadar metroya çeviriyoruz. Sultançiftliği’nden Arnavutöy’e, 3.havaalanına devamı olan metroyu Ulaştırma Bakanlığı yapacak. Vezneciler’den binen biri 3. Havaalanı’na metroyla gelecek.”
Topbaş Eyüp’e bir finiküler yapılacağını belirterek “Bayrampaşa metro istasyonundan Eyüp Meydanı’na finiküler projesini başlatıyorum. Eyüp Sultan’a gelenler finikülerle metroya ulaşabilecekler” dedi. Topbaş, Pier Loti’den Vialand ve Miniatürk’e teleferik inşa edileceğini belirterek, “Pier Loti’den Rami kışlasının olduğu yerde Türkiye’nin en büyük kütüphanesini yapacağız” dedi.
HALİÇ’TE 42 ÇEŞİT BALIK VAR

Haliç’in kültür ve turizm havzası haline geldiğini ifade eden Topbaş “Haliç bırakın oturmayı, yanından geçmek hak getireydi. Bugün bir sahil ilçesi. Şimdi Haliç’te 42 çeşit balık var, hayat var. Haliç’te hayat yeniden başladı” dedi.
HALİÇ’E KANCA BURUNLU OSMANLI TEKNELERİ

Haliç’te teknecilik yapanlara elektrik motorlu kanca burunlu tekneler verileceğini belirten Topbaş, “Burada teknecilik yapanların her birine Osmanlı’da kanca burun denilen teknelerinden yaptırıyoruz. Kıyafetlerini biz vereceğiz. Tekneler elektrik motorlu olacak, onlara bedava vereceğiz. Burada gondollar gibi bizim kültürümüzden bir parça olarak hizmet verecekler” şeklinde konuştu.
EYÜP SULTAN TÜRBESİNİ İĞNEYLE KUYU KAZAR GİBİ ONARIYORUZ

Eyüp Cami meydanının yayalaştırma projesini tamamladıklarını ifade eden Topbaş “Eyüp Sultan Türbesini iğneyle kuyu kazar gibi yeniden onarıyoruz. Çalınmış çiniler var maalesef. Türbeyi Eyüp Sultan Ebu Eyyüb El Ensari Hazretleri’ne yakışır biçimde yeniden onarıyoruz” dedi.

Example HTML page

One Comment

  • finikülere kendin bin ilçe belediyen ne gördükkü büyük şehirden görelim metro eyüpün lçnden yoksa oyuda eyüplü secmen düşünmeli dedi ki:

    metro yoksa oyda yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir