Sarı Lacivertli ekip Fenerbahçe zirveye doğru ilerliyor

Kadıköy’de haftanın maçı… Bir tarafta Kasımpaşa’yı rahat geçen Fenerbahçe, öbür yanda lige harika başladıktan sonra biraz sendeleyen Alanyaspor… Bir tarafta yuvasında oynadığı son dört maçın üçünü kaybeden Kanarya, bir yanda deplasmanda dört müsabakada sıfır çeken deplasman ekibi… İki takım da kazanıp lider Beşiktaş’a tutunmayı hedefliyor.

Ev sahibi cephesinde Erol Bulut, zorlu müsabakada Sadık’ı Tisserand’ın yerine koymuş durumda. Paşa karşısında sol bekte oynayan stoperin performansı özellikle merak ediliyor. Geçen sezon Alanyaspor’u çalıştıran Bulut, avucunun içi gibi bildiği eski takımına karşı bakalım neler planlıyor… İlk 11’deki sekiz oyuncunun eski talebesi olduğunu anımsatmalı. Caner sol beke dönerken, Mert Hakan kulübeye çekilmiş durumda.

Alanyaspor’da Çağdaş Atan, beklenen 11’i çimlere sürmüş. Bay geçtikten sonra Başakşehir’i sürklase eden Akdeniz temsilcisi, şüphesiz memleketin ne yaptığını en iyi bilen ekiplerinden biri. Pas oyunundan taviz vermeyen başarılı hoca, pres yapıp rakibini uzun topa zorlamak istediğini santra öncesinde verdiği röportajda dile getirdi. Bakalım ülkenin en futbol konuşan teknik direktörlerinden biri olan Atan’ın hesapları tutacak mı? Sanki bizi orta sahada kıyasıya bir mücadele bizi bekliyor…

Halefle selefin randevusunun ilk dakikalarında topu rakibine bırakan Fenerbahçe, yaptığı presle Alanyaspor’un oyun kurmasına mani oluyordu. 12’de Kanarya öndeydi. Sol kanatta topla buluşan Sinan, çok da kullanmadığı sağ ayağıyla muhteşem bir gole imzasını atmıştı. Deplasman ekibi toparlanmaya çalışırken, ev sahibi kontra kovalıyordu.

Duran toplar dışında birkaç kez kendi sağ kanadından gelen Alanyaspor’un en tehlikeli akını uzatmalarda geliyor, Efecan’ın şutunu Altay iyi çıkarıyordu. İkinci yarı her iki hocanın da hamleleri merak konusuydu; deplasman ekibinin ilk devredeki toplama oynama oranı yüzde 73’tü!

47’deki korneri müteakip oluşan karambolde Davidson, zoru başarıp çerçeveyi bulamamıştı. Son yarım saatte Siopis’in yerine Salih, Sinan’ın yerine de Mert Hakan oyundaydı. Tzavellas’ın hatasını değerlendiren Valencia, Marafona’nın müdahalesiyle yerde kaldığında beyaz nokta gösteriliyordu. Penaltıyı kullanan Valencia, 67’de Marafona’yı geçememişti.

69’da fark ikiydi. Ozan getirmiş, savunmanın arkasına sarkan Pelkas çok zarif bitirmişti. Duran topta Sadık’ın Babacar’a müdahalesine penaltı kararı çıkıyor, atışı kullanan Babacar ağları buluyordu. Bitti gözüyle bakılan maçta bir anda heyecan yükselmişti.

Uzatmalarda gelişen kontrada Ferdi’nin şutu direkte patlıyor, Alanyaspor’un son anlardaki baskısı sonuç getirmeyince, üç puan ev sahibinin oluyordu.

Çok önemli bir sonuca imza attı Fenerbahçe. Her maç böyle defansif oynayabilirler mi, kestirmek güç. Bulut’un rakibi çok iyi analiz ettiği aşikâr. Ve kendi sahasında böyle bir strateji benimsemesi de dikkate değer. Deplasman ekibine gelince… Onlar topu aldıkları karşılaşmaları kaybediyorlar, Atan’ın başka planları da hayata geçirmesinde fayda var. Şifreleri çözülmüş durumda…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir