Rami Kışlasının satışına ilk tepki CHP’li Gürsel Tekin’den geldi: Durdurun bu ihaneti!

Example HTML page

CHP önceki dönem Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Tarihi Rami Kışlası, yine acımasız bir trampa operasyonuna kurban edilmek isteniyor. Skandal bir gerçekle daha yüzleşiyoruz! Rami Kışlası’nın değeri akıl almaz bir şekilde düşürülmek isteniyor. Dedi.

Tekin açıklamasında şu hususlara yer verdi:

Tarihi Rami Kışlası, yine acımasız bir trampa operasyonuna kurban ediliyor. İstanbulluların gönlünde taht kuran, kültürel mirasımız olan Rami Kışlası’nın değeri akıl almaz bir şekilde düşürülmek isteniyor. Belediye, kendi mülkiyetinde bulunan Rami Kışlası’nı halkın malı olan 856.082.237,55 TL’lik değeri yerine sadece 1.070.315.640,00 TL bedelle trampa ederek, 214.233.402,45 TL’lik alacağını başka taşınmazlarla mahsup etmeye çalışıyor.

Bu yanlış devir işlemi, Eyüplülerin haklarına göz dikmiş bir hareket olarak karşımıza çıkıyor diyen Tekin, “ Rami Kışlası’nın tapu kayıtlarında korunması gereken kültür varlığı olarak tescilli olduğu ve haciz şerhi taşıdığı unutulmamalıdır. İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin dava beyanını göz ardı eden belediye, bu vahim yanlışın arkasında duruyor. Üstelik şimdiki tarihi bu mekânı, yine aynı siyasi partili başka bir başkan döneminde uhdesine satın alarak geçirmiş, halkının malı yapılmış bir yeri bugün yangından mal kaçırma sevdası ile elden çıkarıyorlar. Hem de yok pahasına” diye konuştu.

Gürsel Tekin, “Eyüpsultan Belediye Başkanlığı (Emlak ve İstimlak Müdürlüğü), 19.07.2023 tarihli 137280 sayılı yazı ile 268 ada, 39 parsel tapu kaydında bulunan tüm hukuki sorumluluğunu Eyüpsultan Belediyesi olarak üstlenerek taahhüt etmiş, ayrıca icra ve haciz şerhinden ari bir şekilde hazineye tescil edileceği belirtilmiştir.

Taşınmazın imar planda, kültürel tesis alanında kaldığı, üzerinde Rami Kışlası, kütüphanesi ve sahasının yer aldığı, tapu kayıtlarında, korunması gereken kültür varlığı olarak tescilli olduğu belirten Tekin,  “Eyüpsultan Belediyesi’nin bu kayıplar zincirini durdurmasını talep ediyoruz! Rami Kışlası gibi tarihi bir mekânın, siyasi hesaplar ve çıkarlar için yok pahasına elden çıkarılmasına izin vermeyeceğiz.

Bu anlayışa derhal son verelim! Kamuoyunu bu skandalın farkında olmaya ve Eyüpsultan’ın kayıplarını durdurmaya çağırıyoruz.” Diye konuştu.

”İŞTE TARİHİ RAMİ KIŞLASI İLE TRAMPA YAPILACAK TAŞINMAZLAR”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir