Prof. Dr. Ayşe Buğra: Memlekete yazık oluyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Osman Kavala denilen, Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor” sözleriyle hedef aldığı Prof. Dr. Ayşe Buğra, “Provokasyon çok ağır bir ifade” dedi. Buğra, “Memlekete yazık oluyor. Benim beklentim huzur ve adalet” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef aldığı Prof. Dr. Ayşe Buğra, “Memleketin huzura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Ayşe Buğra, Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanması sonrası başlayan eylemlerle ilgili olarak FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi hakkında, “Osman Kavala denilen, Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor” sözlerine yanıt veren Buğra, “Provokasyon çok ağır bir ifade. Söz konusu olan insanları tanımamayı, o öğrencileri tanımamayı gösteriyor. Boğaziçi öğrencisi çok akıllı, çalışkan, gayret etmiş, ne yaptığını bilerek oraya gelmiş ve üniversitesini çok önemseyen bir öğrenci” dedi.

Eylemlere ilişkin konuşan Buğra, “O üniversitenin öyle kalmasını ve dışarıdan müdahale olmasını istemiyor. Dertlerini ne güzel anlatıyorlar. Her şeyden önce öğrencilere saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Memleketin huzura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Buğra, şunları söyledi: “Devamlı kavga ederek, kurumlara saldırarak, kurumlar yıpratılarak devam edemeyiz diye düşünüyorum. Memlekete yazık oluyor. Benim beklentim huzur ve adalet.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir