Pankarta tutuklama Sedat Peker’e beraat

Example HTML page

Pankarta tutuklama Sedat Peker’e beraat

Barış Akademisyenleri’ni, ODTÜ’lü ve Boğaziçili öğrencileri yargılayan, hatta bazı akademisyenleri cezalandıran yargı sistemi “Oluk oluk kanınızı akıtacağız” diyerek akademisyenleri tehdit eden Sedat Peker’i beraat ettirdi

ODTÜ mezuniyet töreninde daha önce yapılmış bir karikatürü pankart yapıp taşıdıkları için öğrencilere tutuklama kararı veren yargı sistemi, akademisyenleri “Oluk oluk kanınızı akıtacağız” sözleriyle tehdit eden suç örgütü lideri Sedat Peker’i beraat ettirdi.

Anadolu Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Peker katılmadı. Duruşmada, bazı müşteki akademisyenler ile taraf avukatları hazır bulundu.

Kolay olmadığının farkındayım

Müşteki avukatlarından Oya Meriç Eyüboğlu, sanık Peker’in üzerine atılı suçların yasal unsurlarının oluştuğunu belirterek, “Böyle bir metne dayanarak hiçbir kişi suç içeren açıklamalarda bulunamaz. Ben yargılamanın kolay bir dava olmadığının farkındayım. Sizleri de anlıyorum. Davadan sonra adliye önünde yaptığım açıklamalar nedeniyle tehdit edildim. Ancak biz sayın mahkemenin hukuka uygun karar vereceği kanaatindeyiz. Sanık hakkındaki şikâyetimiz devam etmektedir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Bunun üzerine araya giren sanık Peker’in avukatı Turgay Özdoğan, “Neredeyse sizin yerinize kararı yazdıracak hakime hanım” diyerek müşteki avukatına tepki gösterdi.

‘İfade
özgürlüğü’

Sanık Peker’in avukatı Turgay Özdoğan, müştekilerin ‘terör örgütüne’ destek verici bir propaganda metni imzaladıklarını savunarak, “Gerek müştekilerin, gerek vekillerinin ifadelerinde bahsettiği gibi vahşice bir kan dökme söz konusu değildir. Müvekkilim esasında devletin bekasının herkes için önemli olduğunu belirtmek amacıyla ele almıştır. Metinde yer alan ifadeler ütopik bir kavramdır. O ifadeye gerçek manada bir anlam yüklemek doğru değildir. Müvekkilim bir suç örgütü lideri değildir” dedi.

‘Gururla varım’

Söz verilen müşteki akademisyenlerden Zeliha Gizem Sayın ise hukukçu akademisyen olduğunu belirterek, “Ben o imza listesinde varım. Gururla varım. Meclis’e sunulan listede de ismim vardır. İyi ki öldürülmedik, iyi ki kanımızla duş alınmadı.” şeklinde konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi İmran Arık Özcan, sanık Peker’in üzerine atılı “tehdit” ve “suç işlemeye tahrik” suçlarının unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Ne demişti?

Organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen Sedat Peker , Twitter hesabından kendi şahsi sitesinin linkini yayımlayarak barış bildirisine imza atan akademisyenler tehditler içeren bir yazı yayımlamıştı. Peker yazısında “oluk oluk kanlarını akıtacağız ve kanlarında duş alacağız” ifadesini kullanmıştı.

***

DÜŞÜNCE YARGILANIYOR

»ODTÜ mezuniyet töreninde dört öğrenci Erdoğan karikatürü taşıdığı için jet hızıyla tutuklandı.

» Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin operasyonu nedeniyle lokum dağıtılmasını protesto eden öğrenciler Erdoğan’ın hedef göstermesiyle tutuklandı, aylarca cezaevinde kaldı. Öğrencilerin tutuklanması çok tepki çekti.

» Sedat Peker tarafından tehdit edilen Barış Akademisyenleri’ninin birçoğu mahkeme tarafından art arda cezalandırılıyor. Prof. Dr. İzzettin Önder ve Prof. Dr. Füsun Üstel bildiriye imza attıkları için 1 yıl 3’er ay hapis cezası aldı.

» Sanatçılar sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakim karşısına çıkarılıyor. Son olarak Zuhal Olcay 11 ay 20 gün ceza aldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir