Özgürlük Yürüyüşü, 22. gününde devam ediyor

Example HTML page

Erkan Baş, Hendek patlamasında hayatını kaybeden 7 işçi için yürüyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın, partisinin Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutsaklarının hukuksuz şekilde tahliye edilmemesine karşı Hatay’dan başlattığı ve Ankara’da sona ermesi planlanan Özgürlük Yürüyüşü’nün 22. günü Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine bağlı Şeyhkuyusu Mahallesi’nde başladı.

Yürüyüşün dün tamamlanan 21. gününde, Cumartesi Anneleri için yürüdüğünü açıklayan Erkan Baş’a, Adalet için Hukukçular ve TİP’li Kadınlar eşlik etmişti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Özgürlük Yürüyüşü’nün 22. gününde, Can Atalay’ın da avukatlığını üstlendiği Hendek Havai Fişek Fabrikası’ndaki patlamada hayatını kaybeden 7 işçi için yürüdüğünü açıkladı. Yürüyüşün ilerleyen saatlerinde, patlamada oğlu Halis Yılmaz’ı kaybeden Muammer Yılmaz ve dava avukatları Erkan Baş’a eşlik etti.

‘HENDEK KATLİAMINI GÜNDEME TAŞIYORUZ’

Erkan Baş, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Değerli yurttaşlar, Özgürlük Yürüyüşümüzün 22. gününden herkese yürekten sevgilerimizi, selamlarımızı iletiyorum. Yürüyüşümüz boyunca Hatay milletvekilimiz sevgili Can Atalay’ın mağdurlarını savunduğu davaları gündemimize taşıyacağımızdan daha önce söz etmiştik. Bugün Hendek Havai Fişek Fabrikası’ndaki patlamadan kaybettiğimiz 7 işçi kardeşimizi, Hendek katliamını gündeme taşıyoruz. Bu vesileyle bugün Hendek aileleri adına aramızda olan ve yürüyüşümüze güç katan Muammer Yılmaz’ın ve bütün ailelerin desteklerinden ötürü kendilerine teker teker teşekkürlerimi sunuyorum. Muammer Bey’i adliye koridorlarından hatırlayacaksınız, ‘Çocuğumun kanının üstüne kimse bina yapamayacak’ deyişinden hatırlayacaksınız. Mücadelesi önünde tekrardan saygıyla eğiliyoruz.

‘İŞÇİLERİN KANI ÜZERİNE BİNA YAPTIRMAYACAĞIZ’

Sevgili dostlar, bu ülkede artık işçilerin canından daha ucuz bir şey yok. Bu onursuzluk düzeninde onurlu emekçilerin canının hiçbir değeri yok. Saray yargısı Hendek Katliamı’nda patron Yaşar Coşkun’a, bu toplu cinayete sebebiyet verenlere birkaç yıl hapis cezasıyla yırtmalarının, onları bir an önce tahliye etmeli peşinde. Can Atalay da tam olarak bunun karşısında durduğu için, ‘Hiç kimse ekmeğini kazanırken canından olmasın’ dediği için bugün cezaevinde. Hendek’in hesabını gerçekten sorulara dek canında bizim de bu yürüyüşümüz hiç son bulmayacak. Saray Hendek’in hesabını sormak yerine ailelere zaman zaman para teklif edenleri, zaman zaman onları tehdit edenleri kollamanın peşinde. Ancak işçilerin onurlu aileleri bugüne kadar ne paraya tamah ettiler ne bu tehditlere boyun eğdiler.

Sevgili Can’ın da dediği gibi biz bu işin sonuna kadar gideriz. Ve yine hepimiz Muammer Yılmaz’ın verdiği Can Atalay’ın tuttuğu sözün bir parçasıyız. İşçilerin kanı üzerine bina yaptırmayacağız, yaptırmayacağız, yaptırmayacağız.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir