Özgürlük Yürüyüşü 11. gününde devam ediyor

Example HTML page

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Özgürlük Yürüyüşü’ne 11. günde kız çocukları için yürüyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş‘ın, partisinin Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutsaklarının hukuksuz şekilde tahliye edilmemesine karşı Hatay’dan başlattığı, Ankara’da sona ermesi planlanan “Özgürlük Yürüyüşü” 11. gününde devam ediyor.

Özgürlük Yürüyüşü’nün 11. gününde Erkan Baş’a CHP Milletvekili Orhan Sarıbal ve CHP Eski İstanbul Milletvekili Ali Şeker eşlik ediyor.

ERKAN BAŞ BUGÜN KIZ ÇOCUKLARI İÇİN YÜRÜYOR

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle 11. Gün yürüyüşünü kız çocuklarına adayan Erkan Baş, “Özgürlük Yürüyüşümüzün 11. gününde yeniden yollardayız. Bugün, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. O sebeple bugünkü yürüyüşümüzü, insanca bir ortamda çocukluğunu yaşayamayan; eşit, bilimsel, laik eğitim hakkına erişme şansı bulunmayan tüm kız çocuklarına adıyoruz” diye konuştu.

Baş açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“2 gün önce, Hatay Milletvekilimiz Can Atalay’ın mağdur ailelerin avukatlığını yaptığı Aladağ Katliamı’nı ve orada katledilen kız çocuklarını gündemimize taşımıştık.

Kız çocukları, AKP iktidarı döneminde memleketin her köşesinde palazlandırılan tarikatların yurtlarında istismar ediliyor, yaşamları, gelecekleri ellerinden çalınıyor.

Bunu Aladağ’da gördük, Hiranur Vakfı’ndaki kan donduran olayda gördük, benzer pek çok örnekte daha gördük!

AKP Türkiye’sinde tarikat ve cemaatlere terk edilen çocuklarımız ya istismar ediliyor, ya canına kıyıyor ya da yanarak can veriyor.

Tüm bunların karşılığında Saray yargısı, 3-5 oy uğruna tarikatların istismarına göz yumuyor, failler karşısında akıl almaz bir cezasızlık politikası uygulayarak tarikatların daha da cesaretlenmesinin önünü açıyor.

Bugün hâlâ ülkemizde kız çocuklarının önemli bir kısmının okuma hakkı elinden alınıyor, çocuklar sözde ‘evlilik’ adı altında istismar ediliyor.

Özgürlük Yürüyüşümüz, onların daha küçücük yaşta maruz kaldığı bu karanlığı dile getirmediğimizde eksik kalırdı, bunu biliyoruz.

Ve bu memleketin aydınlık yarınlarını yaratacak olan çocukların sorunları, kız çocuklarının sorunları; diğer hiçbir sorundan daha önemsiz değildir. Bunun da bilincindeyiz!

‘HER ADIM, BU KARANLIĞI AYDINLATMAK İÇİN YAKILACAK BİR FENERDİR!’

Çocukların özgürce oyunlar oynayabildiği, yaşamdan koparılmadıkları, her gün kanımızı donduran ve içimizi öfkeyle dolduran istismar gerçeğiyle yaşamak zorunda bırakılmadıkları bir ülkeyi el ele, omuz omuza kurmak içindir yürüyüşümüz!

Her geçen gün sesimize ses, adımlarımıza adım olan yeni yurttaşlarımızı gördükçe bunun boşa olmadığını yeniden anlıyoruz.

Eşitlik, özgürlük, adalet için çıktığımız bu yolda emekçilerin, emekçi çocuklarının, kadınların ve kız çocuklarının sorunları, her birimizin sorunudur ve bu yolda atacağımız her adım, bu karanlığı aydınlatmak için yakılacak bir fenerdir!

Yanımızda olan ve dayanışmasını gösteren herkese yeniden teşekkür ediyor ve yola koyuluyoruz.”

Mersin’in Tarsus ilçesinde devam eden yürüyüşte Baş, bugün Eskişehir köyünden başlayarak Korlu Beyi, Taşobası, Damlama ve Çamalan’a doğru devam edecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir