Biz kararlı olursak çok şey değişir…!

Example HTML page

Tohumdan Çınara Kadın dayanışma ve yardımlaşma derneği Başkanı Türkmen Erdoğan Celep; Yapmış olduğu açıklamadın da “Buna hukuki zorunluluk getirilmeli. Hazine yardımlarının, partilerin cinsiyet eşitliğini gerçekleştirme düzeyine göre belirlenmesi gerek. Siyasal partiler ve seçim yasaları, cinsiyet eşitliği ilkesine göre yeniden düzenlemeli. Maalesef, kadın erkek eşitliğinin olmadığı bir yerde LGBTİ+ hakları da gündeme gelmiyor. Dünyada da böyle.” İspanya bu konuda EŞİT TEMSİL Konusunda ciddi adımlar attı. DARISI BİZİM ÜLKEMİZE… Biz kararlı olursak çok şey değişir…! ifadesinde bulundu…

Başkan Erdoğan değerlendirmesine şu ifadelerle devam etti;

Kararlı ve ortak mücadele kadının siyasette katılımının arttırılması konusunda da yine kadınlara ve kadın hareketine çok görev düştüğü görüşündeyim.

“Türkiye’de kadın hakları konusunda çalışan dernek ve platformlar, eşit siyasal temsil konusunda ortak bir mücadele platformu geliştiremedik, Erkek şiddeti konusundaki ortak mücadele kararlılığımızı, bu alanda gösteremedik.”

“Çünkü başka mağdur kadınlara yardım etmek kolay, kadınların kendilerini güçlendirip Donanımlı kadınlarımızı kendi aramızda kadın aday olarak gösterip onlar için mücadele etmeyi tuhaf bir şekilde gerçekleştiremiyoruz.”

“Bu konuda ortak irade koyamıyoruz, Bu konuda, Siyasi partilere baskı yapmaya çalışmakta, başarılı olmadı. Partilerle görüşerek ‘kadın adayları listenize koyun’ dedik , fakat olmadı. Çok açık ki bu konuda geniş kapsamlı ortak bir örgütlü mücadele veremiyoruz. Siyasi koltuk iktidar alanı ve erkekler, kadınlar istiyor diye neden vazgeçsinler? Vazgeçmiyorlar.”

“Dünyada bu konuda başarılı ülkelerdeki deneyim bize şunu gösteriyor ki çok ciddi güçlü, örgütlü kadın mücadelesi vermeden, siyasette eşit temsile adım atmak mümkün olmayacak. Umarım önümüzdeki seçimlerde ciddi bir kadın hareketi örgütlenmesi başaracağız”

“Kadın adaylar konusunda ortak aday havuzu geliştirmeliyiz, bunun için de mücadele edilmeli. Bu yapılamazsa ne tüzüklerdeki kotalar ne de öneriler işe yaramayacak.”
Eril zihniyet öyle sirayet etmişki, eşit temsil dendimi; Hemen liyakat deniyor, ama erkek adaylarda bu konuşulmuyor, yani sorun derin ve düşündürücü…!

“Kadın hareketinin gündemi belli, kesinlikle cinsiyet kotasına dayalı fermuar sistemi uygulanmalı. Buna uymayan siyasi parti listelerinin yüksek seçim kurulu tarafından kabul edilmemesi gerekiyor.”
“Tabi bizlerin ideolojik denklemde birleşmek, iç demokrasimizi sağlamak.!

“Buna hukuki zorunluluk getirilmeli. Hazine yardımlarının, partilerin cinsiyet eşitliğini gerçekleştirme düzeyine göre belirlenmesi gerek. Siyasal partiler ve seçim yasaları, cinsiyet eşitliği ilkesine göre yeniden düzenlemeli. Maalesef, kadın erkek eşitliğinin olmadığı bir yerde LGBTİ+ hakları da gündeme gelmiyor. Dünyada da böyle.”
İspanya bu konuda EŞİT TEMSİL Konusunda ciddi adımlar attı. DARISI BİZİM ÜLKEMİZE…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir