‘Özgürlük Yürüyüşü’ 10. günde devam ediyor

Example HTML page

10. günde “10 Ekim’de katledilen canlar” için yürüyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a çok sayıda kişi ve kurum temsilcisi eşlik ediyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın, partisinin Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutsaklarının hukuksuz şekilde tahliye edilmemesine karşı Hatay’dan başlattığı, Ankara’da sona ermesi planlanan “Özgürlük Yürüyüşü” 10. günde devam ediyor.

Özgürlük Yürüyüşü, 10. gününde Adana Gökçeler’den Mersin Tarsus’a devam ediyor. Bugün “10 Ekim’de katledilen canlar” için yürüyen Erkan Baş’a Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi eşlik ediyor.

‘8 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN HALA FAİLLER AÇIĞA ÇIKARILMADI’

Ankara Gar Katliamı’nda katledilen 103 can için bir açıklama yapan Baş, şu sözlere yer verdi:

“Bugün 10 Ekim, 8 yıl önce bu ülkede yaşayan, yüreği barıştan, kardeşlikten, adaletten yana atan herkesi hedef alan ve 103 canımızı yitirdiğimiz Ankara Gar Katliamı’nın yıl dönümündeyiz. Sadece barış istediklerini dile getirmek için, sadece adalet istediklerini emek mücadelesini güçlendirmek istediklerini söyledikleri için Ankara’da yasal bir miting gerçekleştirmek için toplanan kardeşlerimize, arkadaşlarımıza, yoldaşlarımıza, canlarımıza doğrudan iktidarın desteklediği, iktidarın önünü açtığı bir barbarlar sürüsünün hain bir saldırısının neticesinde kardeşlerimizi kaybettik. Bugün üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen hala bu katliamın faillerini açığa çıkartmamış olmaları bize bir şey gösteriyor. Evet, ortada sözde bir dava var,  bu dava devam ediyor fakat bu davayı takip ettiğimizde gördüğümüz şudur: bir katliamı açığa çıkartmak için değil, bir katliamın üzerini örtmek için. Bir katliamı bütün ayrıntılarıyla açığa çıkartmak, faillerini açığa çıkartmak cezalandırmak için değil, üzerini örtüp unutulmasını sağlamak için yapıyorlar. Buradan açık ve net ifade ediyoruz, asla unutmayacağız, asla unutturmayacağız. Bugün iktidar yine aynı yaklaşımla iktidar koltuğunu devam ettirmek için elinden geleni yapıyor.

‘BİZİM CANIMIZI EMELLERİ İÇİN SİYASİ PAZARLIK YAPACAK KADAR YÜZSÜZLER’

Unutmayalım ki 10 Ekim Katliamının hemen öncesinde Suruç’ta sosyalist gençleri hedef alan benzer bir katliam gerçekleşmişti. Hemen arkasından Ankara’daki katliam iktidarın o dönem iktidarını kaybetme korkusuyla içine girdiği telaşın ve toplumu teslim alma girişimlerinin bir sonucuydu. Unutmayın ‘Verin 400’ü bu işi huzur içinde çözelim’ cümlesi Ankara Gar Katliamı’nın şifresini vermektedir bize. Bugün yolları ayrılmış olmasına rağmen o gün başbakan olduğu için sürecin bütün ayrıntılarına vakıf olan Davutoğlu’nun ‘Konuşursam çok şey açığa çıkar’ diyerek o katliamın faillerini bildiğini ve katliamı pazarlık konusu haline getirdiğini ortaya çıkarıyor. Bizim canımız, kanımız, arkadaşlarımızın hayatı üzerinden kendi siyasi emelleri için siyasi pazarlık yapacak kadar yüzsüzler.

‘KATİLLERİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ, ASLA AFFETMEYECEĞİZ’

Biz tam da bu yüzsüzlüklere tahammülümüz olmadığı için bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Biz siyaseti insan hayatının iktidarın koltuğundan daha kıymetli olduğundan, onların para kazanmasından daha kıymetli olduğunu, onların tarikatlarının, cemaatlerinin gerici örgütlerinin önünü açan politikalarına karşı halkın özgürlük mücadelesini büyütmek için sürdürüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkede yüzbinlerce insan bu gerici yobaz iktidara, bunların işbirlikçisi, bunların desteğiyle palazlanan o IŞİD çetelerine asla teslim olmadık. Sonuna kadar bu yürüyüşü devam ettireceğiz. Bu katliamda payı olan, bu katliamı gerçekleştiren, örgütleyen, talimatı veren, siyasi zemini oluşturan, bu katliamı önlemesi gerekirken bunu yapmayıp, 103 canımızı aramızdan alan, bu ülkede barışı, kardeşliği bombalayan, bu ülkede savaş yanlısı politikalarla kendi iktidarını devam ettirenlere karşı mücadelemiz devam edecek. Burada yitirdiğimiz kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı bir kez daha saygıyla, sevgiyle anıyoruz. Onların ailelerine, hal ve adalet mücadelesini yılmaz bir azimle devam ettiren 10 Ekim Ailelerimize saygıyla selamlıyoruz. Mücadelelerinin sonuna kadar yanlarında olacağız, asla yalnız yürümeyecekler. Katilleri ise asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz.

Kitle, Adana Günyurdu’ndan Mersin’in Tarsus ilçesine doğru yürüyor.

ONUNCU GÜN ROTASI

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a Hatay Tabip Odası ve Eğitim Sen Hatay Şubesi’nin de eşlik ettiği yürüyüşün onuncu gününde rota şöyle:

– Günyurdu

– Yenice (Mersin)

– Tarsus

– Kurbanlı (Tarsus)

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir