Onur Yürüyüşü sonrası gözaltına alındılar

Example HTML page

İstanbul Şişli’de LGBT Onur haftası kapsamında düzenlenen yürüyüşte biri avukat olmak üzere iki kişi gözaltına alındı. İzmir’deki yürüyüşe de polis müdahalede bulundu, çok sayıda gözaltının olduğu belirtildi.

21’inci Onur Yürüyüşü kapsamında İstanbul Nişantaşı Mıstık parkta buluşan LGBT’li bir grup basın açıklaması yaptı.

Grup, basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde Şakayık Sokak’ta yürüyüş yaptı. Grup olaysız bir şekilde dağılırken, polis ekipleri sokakta bulunan 4 kişinin yanına geldi.

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Gazeteci oldukları öğrenilen iki kişi serbest bırakılırken, Avukat olduğu öğrenilen D.Ö. ile dansçı olduğu öğrenilen S.B. gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

İZMİR’DE POLİS MÜDAHALESİ

İzmir Valiliği, önceki gün yaptığı açıklamayla, 11’inci Onur Haftası kapsamında İzmirde düzenlenecek toplantı, yürüyüş ve basın açıklaması gibi tüm eylem ve etkinlikleri, genel ahlakı koruma gerekçesiyle yasakladı.

Açıklamada, “Yasalara ve toplumun değerlerine aykırı hiçbir toplantı, gösteri ve yürüyüşe izin verilmeyecektir. Yasalara aykırı davrananlar hakkında da kolluk güçleri yetkileri çerçevesinde her türlü müdahaleyi yapacaktır” ifadelerine yer verildi.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Valiliğin ‘yasak’ kararına karşın LBGT üyeleri, ‘Onur Yürüşüyü’ adı altında eylam yapmak amacıyla, bugün saat 17.45’te Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya geldi.

Polis ekipleri caddeye çıkan tüm sokakları barikatlarla kapatttı. Çevik Kuvvet ekipleri ve asayiş ekiplerin de katılımıyla geniş çaplı önlem alındı. Gruplar halinde gelen LBGT üyeleri, caddede bekleme yapmamaları için uyarıldı. Ancak, buna rağmen grup, bulunduğu yerden ayrılmadı. Grubun, uyarıları dikkate almaması üzerine polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir