İlk Cep Telefonu Hangisi?

Example HTML page

İlk Cep Telefonu Hangisi?

Cep telefonlar günümüzde en çok kullanılan iletişim aracı olduğu için tarihte ilk cep telefonu hangisi? İlk cep telefonu 1973 yılında Martin Cooper tarafından icat edilmiştir. Türkiye’de ise ilk cep telefonu 1990 yılların ve sonları ve 2000’li yılların başında ortaya çıkmıştır.

Türkiye’de ilk cep telefonu görüşmesi 23 Şubat 1994’de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Tansu Çiller arasında gerçekleşmiştir. Peki, ilk telefon ne zaman icat edildi? İlk cep telefonunu 1973’te icat eden Martin Cooper, ABD’li bir Mühendis’tir.

İlk Telefon Ne Zaman Bulundu?

İlk telefon 1876 tarihinde Alexander Graham Bell tarafından icat edilmiştir. Ardından Motorola DynaTAC 8000X Mobile Phone System, 1983 yılında Motorola DynaTAC 8000X olarak hayatımıza girmiştir. İnsan yaşamı boyunca iletişime ihtiyaç duyduğu için sürekli olarak telefonların geliştirilmesi üzerine çalışmalar yapılmıştır.

Konuşmaları aktaran ilk telefonu Alexander Graham Bell ve Charles Sumner Tainter bulmuştur. Adını ise “Radyofer” kayıtlara geçmiştir. Dolayısıyla ilk telefon ne zaman bulundu? sorusuna cevap olarak kısaca 1876 diyebilirsiniz.

Türkiye’ye İlk Cep Telefonunu Kim Getirdi?

Türkiye’ye ilk telefonu operatörü Turkcell olmuştur. Mobil görüşme ilk 1994 tarihinde gelse de ilk mesaj (SMS) hizmeti 1995 yılında gelmiştir. Ayrıca 1991 yılında 1G ile teknolojiye dahil olmuştur. Günümüzde ise 5G kullanılmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’de telefon kullanımı hem yaygın hem de son derece gelişmiştir.

Türkiye’de İlk Cep Telefonu Görüşmesi Ne Zaman?

Türkiye’deki ilk cep telefonu ile görüşme kayıtlara göre 23 Şubat 1994’te Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Başbakan Tansu Çiller arasında gerçekleşmiştir. Ayrıca ilk telefon santrali Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile 1926 yılında Ankara’da kurulmuştur. Daha sonra diğer illerde de telefon santrali kurulmuştur.

Cep Telefonu Çıkalı Kaç Yıl Oldu?

Klasik telefonlar çıkalı neredeyse 1800’lü yıllara kadar uzanıyor. 1876 yılında Alexander Graham Bell sayesinde telefon icat edilmiştir. Ayrıca 1973 yılında Martin Cooper cep telefonunu icat etmiştir. İlk telefonu ve ilk cep telefonu hangisi? adlı makalemizi okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

fuarteknoloji.com markası sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir