ODTÜ’LÜ OZAN VE BERKAY SARIYER’DE YAŞAYACAK‏

Sarıyer Belediyesi ve İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği (ODTÜMİST) tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, Ankara’daki terör saldırılarında hayatlarını kaybeden Ozan Can Akkuş ve Berkay Baş için fidan dikimi yapıldı. Ölenlerin anısına heykeltraş Ali Abayoğlu tarafından yapılan “Feryat” adlı anıtın açılışı da gerçekleştirildi.

ODTÜ'LÜ OZAN VE BERKAY SARIYER'DE YAŞAYACAK‏ (2)

İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği (ODTÜMİST) ve Sarıyer Belediyesi, Ankara saldırısında yaşamını kaybeden ODTÜ öğrencileri Ozan Can Akkuş, Berkay Baş nezdinde saldırıda yaşamını yitiren  tüm yurttaşlar için fidan dikti, barışın ve umudun gelecek kuşaklarca anılması için bir de anıt dikti.  

Sarıyer Kilyos yolu üzerindeki ormanlık alanda yapılan fidan dikimine, yaşamını yitiren öğrencilerden Ozan Can  Akkuş’un babası Nuri Akkuş ve Berkay Baş’ın ağabeyi Tolga Başkatıldı.

Açılış töreninde ODTÜMİST  Yönetim  Kurulu Başkanı  Yener Aydın ve Sarıyer Belediye Başkanı  Şükrü Genç yaptıkları konuşmalarda teröre karşı barışın, sevginin, bilimin ve eşitliğin sesini vurguladı.

Başkan Genç: Saygıyla andığımız 3 fidanımız vardı, şimdi 5 oldu

Geride kalan yakınlara ‘Başınız Sağolsun’ demenin kolay olduğunu ancak asıl acının ve sızının aileler tarafından duyulduğunu dile getiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; “Saygıyla andığımız 3 fidanımız vardı, şimdi 5 oldu. Acıları dindiremeyiz ancak yok olan canlar adına diktiğimiz fidanları koruyup gözeteceğimizden emin olun. Terör belasını gerçekleştirenleri de bu belayı güzel ülkemizin başına musallat edenleri de birlik beraberliğimizle ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

 

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir