Nerede Kalmıştık…

Example HTML page

Dr. Barış Kamo
2014 İSTANBUL EYÜP GERÇEĞİ VE CHP
2014 Yerel seçimlerine bir yıl kala siyaset sahnesinde özellikle solda CHP sinde Büyük şehir ve ilçe belediye başkan aday adayları su yüzüne çıkmaya başladı.
CHP sinde Büyükşehir belediye başkanı aday adayları olarakta oldukca renkli simaların çalışmalar yaparak komuoyunda tartışılmaya başlaması beraberinde şu soruyu gündeme getirdi acaba Mustafa Sarıgül CHPden aday olurmu olursa etkisi ne olur ?
Aynı zaman da beraberinde Eyüp yerelinde CHP nin adayı kim olmalı mevcut AKP li Belediye Başkanı İsmail Kavuncu karşısında kimle başarı sağlanır sorusu tartışmaları başlamış gibi görünüyor.
Geçtiğimiz günlerde Fuat Keymanın köşesinde paylaştığı yazısındada belirtiği şu cümleler bir gerçeği gözlerimiz önüne seriyor.İstanbul’u kazanmak
”CHP, 2014 yerel seçimlerinde, İstanbul’u kazanabilir.
Bu olasılık var; ama, Mustafa Sarıgül’ün CHP’nin İstanbul adayı olmasıyla mümkün. Kamuoyu yoklamaları, Mustafa Sarıgül’lü CHP’nin, Kadir Topbaş’lı AK Parti’ye ciddi rakip olabileceğini gösteriyor. Sarıgül-Topbaş makası iyice daralmış durumda.
Fakat, CHP önemli bir ikilemle yüz yüze:
Sarıgül, CHP üyesi değil. Hatta, CHP’de başkanlık yarışı yapmış, sonrası ihraç edilmiş birisi. Diğer taraftan, Sarıgül dışında hiçbir CHP adayı, Topbaş’a rakip olamıyor. CHP’nin, Sarıgül’süz İstanbul’u kazanması mümkün değil.”
Her ne kadar Gürsel Tekin, Haluk koç, Ali Özcan,Muharem İnce isimleri de aday adayları arasında geçsede gerek CHP içinde gerekse kamuoyunda her koşulda Mustafa Sarıgül ismi ön plana çıkıyor. Yapılan tartışmalara bakıldığındaysa CHP içinde birkaç çatlak ses dışında karşı çıkışlara rastlamak mümkün değil.
Hal böyle olunca CHP si üst yönetiminin de bu konuda Mustafa sarıgül’le temas halinde olduğu ayen beyan ortada öyle görünüyor ki CHP nin 2014 yerel secimlerinde AKP li Kadir Topbaş karsısına en güçlü aday adayı olan Mustafa Sarıgül’le çıkacagı kesin gözüyle bakılıyor.
”Toplumsal talepler karşısında kayıtsız kalan hiç bir siyasi güç başarıya ulaşamaz .”
CHP nin belirleyeceği isabetli stratejik kararlar 2014 de yapılacak yerel seçimlerin kaderini belirleyecektir.
Diger tarafta Eyüp yerelin de öne çıkan isimler Mevcut AKP li Belediye başkanı Kavuncu karşısında etkili olacaktır.
Eyüp kamoyunun tartışılan isimler arasın da CHP İlçe başkanı Dr Ahmet Katalkanat, Mimar Ali Galip Mamal, iş Adamı Cahit Ataker, eski Göktürk Belediye Başkanı Mustafa Gül isimleri tartışılmakta.
Her ne kadar parti içinde önseçim üyeler arasında olmazsa olmazı gündeme alsa da öyle görünüyor ki CHP sinde ki üyelik yapılanması ve kriterleri Toplumsal taleplere uygun bir aday belirlemekten oldukca uzak görünüyor.
CHP sinin üyelik yapılanması tam bir köylülük esasına dayanarak yapılmış hantal bir yapıya bürünmüş durumda sosyal demokrat bir partiye uygun üyeleik yapılanması yok siyasal çalışmalara iştirak etmeyen parti aidatını dahi neredeyse ödemeyen üyelik sistemi eş dost çevresinden sadece parti içi yarışlarla sınırlı bir üyelik kavramı hakim durumda bu da Eyüp halkının Toplumsal talepleriyle örtüşmüyor bu bakımdan yapılacak bir ön seçim doğru adayı ortaya çıkarmayacak kanısındayım. Ancak sağduyulu üyelerin de için de yer alacağı geniş bir kamu oyu yoklamasıyla kabul görebilecek.2014 yerel seçimlerinde AKP’li İsmail Kavuncu karşında başarı yakalayacak bir aday çıkarması mümkün gözüküyor.
Bu çerçevede yapılan değerlendirmede CHP si Eyüp İlçe Belediye başkanlığı için Parti içi kamuoyu ikiye bölünmüş durumda gözüküyor Dr Ahmet Kartalkanat ile Eski Göktürk Belediye Başkanı Mustafa Gül arasında,genele bakıldığında ise Mustafa Gül ismi ön plana çıkmakta.
Dogru strateji, kazanmaya yani hedefe kilitlenmesi CHP nin Eyüp belediye başkanlığını CHP ye yabancı olmayan Mustafa Gül’le kazanması mümkün gözüküyor.
”İnsanın iki seçeneği vardır;
Ya bütün gün karanlığa küfür edersiniz
ya da güneşe yürürsünüz… ”
Bütün içtenliğimle İstanbul ve Eyüp yerelinde CHP ye başarıyı getirecek isimleri adaylaştıracak Sosyal Demokrat bilgi ve beceriye sahip siyasetçilerin olduğuna tüm kalbimle inanıyorum .
Sevgilerimle

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir