Nerede Kalmıştık… İŞTE BÖYLE CANCAZIM

Bu gün dün de kalmamalı, bu gün dünkü gibi olmamalı yaşama dair her ki nerede nasıl hatalar yaptıysak bir bir analizini yapmalı önümüzdeki sürece öyle hazırlanmalı elbette ki eteğimizde hepimizin dökeceği çok taş birikmiş olmalı ama o taşlar dönüp kendi canımızın kafasını patlatmamalı yapıcı eleştiriler akılcı çözümler yolumuzu aydınlatmalı .
Unutmamalı ki her gün dönüp karanlığa küfür etmek çözümsüzlüğün ta kendisi olduğunu adam akıllı kavramalıyız.
Bu gün ki geldiğimiz süreç açısından baktığımızda ;
2014 Yerel seçimleri sürecin de sayısız taktik ve strateji hataları sonucu CHP’si genel de olduğu gibi Yerel de İstanbul da ve Eyüp te yapmış olduğu hataların sonucunda seçim yenilgisi olarak büyük bil bedel ödedi. Hal bu ki yerel secimler açısından baktığımız da günün ve tarihin bizlere verdiği görev düzleminde konunun önemini kavramamış olduğumuz yada yeterince önem vermediğimiz açık bir sekil de görünmektedir. Öncelikle bu bir yerel seçim değildi aynı zamanda 2015 genel seçimleri ve önümüzde yapılacak Cumhur başkanlığı seçimleri açısından da oldukça önem arz ediyordu .
Seçim süreci ve aday belirleme yöntemi seçimleri kaybetmemizin ana dayanak noktası olarak görünmekte isabetli atışları ne yazık ki yapamadık. Yıllardır emek veren CHP’si örgütünü görmezden geldik , yada örgütlenmede ”köylülük esasına dayanarak örgütlenmemizi oluşturduk yapılan örgüt örgüt hatalarını yeterince analiz edemedik ki maalesef böyle oldu.”
Unutulmamalı ki örgütlü mücadelenin önünde bireysel kararlar hakim kılındığın da sonuç hüsranla sonuçlanabiliyor.
İstanbul açısından bakıldığın da özellikle Bayrampaşa ,Bahçelievler, Fatih ilçesin de ki aday belirleme yöntemi tamamen çelişkili bir durum ki burada CHP’si örgütü tamamen bay pas edilmiş durumdadır. Kaldı ki madem ki atama yapacaksın neden eğilim yoklaması yaptın buralarda, mesela Bayrampaşa adayı isabetli bir aday olmasına rağmen örgütle karşı karşıya getirilmesi büyük bir taktik ve strateji hatasıdır. Fatih ve Bahçelievler ise tamamen yorumsuz hatadır.
Bir diğer taraftan kazanılması kesin olan Eyüp ilçemiz de ise Aday olarak gösterilen eğilim yoklamasın da da ikinci olan Hüseyin Selami Çelebioğlunun 25 gün alan çalışması yapmasına rağmen çeşitli güçlerin devreye girmesiyle adaylıktan geri çekip Ferzan Özer’in adaylığının açıklanması Eyüp ilçe örgütünün ikiye bölünmesine yol açmış bu da yetmemiş gibi Meclis üyeliği listesi Eyüp dışından gelenlerle doldurulmuş olup meclis üyeliğine baş vuran yüz kişilik aday adayı ötelenmiş olup örgüt devre dışı bırakılmıştır. Bu aptallığın üzerine birde Belediye başkanlığına aday olan üç aday adayı meclis listesine yazılmıştır.
Her şeye rağmen Eyüp ilçesin de seçim almaya kitlenen ilçe örgütümüz İlçe başkanı ve Yönetimi tarafından ötelenmiş Görev üstlenmek istemesine rağmen görev verilmemiş çalışmalardan dışlanmıştır. Geldiğimiz süreçte sonuç olarak hüsranla bitmiş olmakla birlikte AKP ye Eyüp ilçe belediye Başkanlığı CHP’si Eyüp ilçe Başkanı ve Yönetimi tarafından Hediye edilmiştir.
Sonuç olarak ;
Gelmiş olduğumuz bu vahim tabloyu bu gün artık geri getirmek mümkün değil elbette ama sonuca giden yolun zeminini hazırlayan Eyüp İlçe Başkanı Ahmet Kartalkanat ve yönetim kurulu artık gereğini yapmalı ve derhal istifa ederek Eyüp ilçesini gerçek sahibi olan Eyüp ilçe örgütüne teslim etmelidir.
Bu karar CHP’si Eyüp ilçe örgütünün sağlıklı bir şekilde hem önümüzde ki Cumhur Başkanlığı seçimlerine hem de 2015 de yapılacak genel seçimlere sağlıklı hazırlanmasının önünü açmış olacaktır.
Eğer ki bu arkadaşlarımız CHP’si Eyüp ilçe örgütünden aldığı bu görevi devretmemek gibi bir gaflet içine girerler ise mutlaka ve mutlaka üst kurullar gereğini yapmalı ve Eyüp te CHP sinin iktidara giden yolunun önünü açmalıdır. Birincil ve acil görev budur.
Unutulmamalıdır ki AKP li Yöneticilerle belirlenen bir aday CHP’sini Eyüp te iktidar yapması mümkün değildir.
Bu sonuca ortak olan Ahmet Kartalkanat ve Yönetim Kurulu mutlaka istirahate alınmalı bu istirahat süresince kendilerini analiz etme imkânı kendilerine sağlanmalıdır.
Gelecek yeni yönetim ise 2014 yerel seçimlerinin analizini yaparak CHP’sini Eyüp te olağan kongreye hazırlamalıdır.
Akılcı vizyona sahip ne yaptığını bilen ”köylülükten kurtulmuş sosyaldemokrasiyi özümsemiş çağdaş bir yönetime kavuşmalıdır, Eyüp ilçe örgütü.” Dinamik yapısıyla iktidarı hedefleyen kararlı adımlar atmalıdır.
Ramazan yiğit
Dr.Barış Kamo
13.04.2014 Pazar

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir