NEDEN KAYBETTİK? NEDEN KAZANAMADIK? Ters Köşe

Ömer Yıldız

Türkiye, AKP döneminde anormal derecede kutuplaştı. Halk gerildi. Halk değerlerinin saldırı altında olduğunu, hırpalandığını düşündü. Gezi Parkı bardağın taştığının göstergesiydi ve halk tepkisini sokaklara dökülerek gösterdi. Ne yazık ki CHP Gezi’yi yeterince sahip çıkmadı , çıkmadı. Uzak kaldık. Tıpkı Ergenekon, Balyoz vs ile mağdur edilen subaylara yeterince sahip çıkmadığımız gibi yine uzak kaldı.

Devletin ve AKP’nin politikalarından cesaret alan BDP-HDP eksenli politikacıların özerklik ilan etme nağraları duyulmaya başladı. Arap baharı organizatörleri Türkiye için bölücüleri ve ayrılıkçıları hazırlıyor olabilir mi?

Türkiye’nin doğuda özerklik ilan girişimleri, bölgesel milli kaynaklardan pay taleplerini dillendirenlerin, batıda canım cennette yaşam şeklini sürdürmeleri ironik değil mi?

Açılım Süreci denilen siyasi oyun satranç tahtasına dönen Türkiye topraklarında oynanıyor. Bu oyun, ülke gerçeklerinden bihaber şahsiyetlerin, basit, sığ ancak uzun vadede bedeli ağır olacak kurnazlık oyunudur. AKP ve BDP-HDP eksenine pas atan CHP’ye monte etiği kaç kişi var acaba? Ve bu insanlar CHP politikalarının oluşumuna etkileri nedir bilen var mı?

AKP ve BDP-HDP’li politize olmuş halk kitlerinin normale dönme süreci oldukça sancılı ve uzun süreceğe benzemektedir.

***

CHP’ye gelince… Ülke genelinde sürdürdüğü politikanın muallaklığı, parti içindeki kutuplaşmalar ne yazık ki acı bir gerçektir. Bu bölünmüşlük yerel seçimlerle iyice ayyuka çıkmıştır. Belediye Başkan Adayını ve meclis üyelerini belirlemede örgüt tercihi, liyakat ve yerellik gibi değerlerin yok sayılarak tepeden inme adaylarla seçime girilmesi sitemi çökertmiştir.

EYÜP CHP örgütü birlik beraberliğini sağlayamazsa “BÖL ,PARÇALA, YÖNET” kuralı işlemeye devam edip gider. Bu gidiş ilanihaye böyle sürememelidir. Bu gidişin yönünü çevrilmelidir

Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği CHP’nin, parti ilkesi olan altı okuna ve değerlerine ne kadar sahip çıkıyor? Ülke ve devlet kuran değerler, partimizin altı oku değil mi? Bu ilkelerden işinize geleni kullanır, işinize gelmeyeni kullanmazsanız, altı oku çevrenizin etkisi ile şekillendirmeye, sulandırmaya kalkarsanız işte sonuç böyle olur. Seçim kazanmazsınız, asla iktidar olamazsınız.

Yetmez ama evetçi olarak,
AKP’nin gizli açılım şakşakçılığı yaparak,
YENİCİ kisvesi ile Atatürk’e ve değerlerine alerji duyanları etkili ve yetkili yerlere getirerek asla iktidar olamazsınız.

Partide, ön sıraları paralı insanların, biatçı, itaatçıların işgal etmesi , ele geçirmesi nedeni ile halk patiye ulaşamıyor. Halk paralı adamların barikatını aşarak parti yönetimine gelemiyor.
Örgütümüzü ve delegelerimizi özgürleştirmemiz lazımdır. Birleştirmemiz lazım. Kenetlememiz lazım.

Bu mümkün mü? Elbette mümkün… CHP’nin kendi değerlerine dört elle sarılması halinde başaramayacağı iş yoktur. Kazanamayacağı seçim yoktur.

Siz hiç rakip takımı kötüleyerek şampiyon olan bir takım gördünüz mü? Göremezsiniz. Sadece AKP ile uğraşarak, AKP gündeminin peşinde koşarak iktidar olamazsınız. Şampiyon olamazsınız. Bir futbol takımı gibi şampiyon olmak istiyorsak, iktidar olmak istiyorsak iyi antrenörlere, iyi oyunculara, iyi tesislere sahip olmamız şarttır.

İyi projeler üretmeli, olmazsa olmazlarımıza sahip çıkmalıyız. Bizim olmazsa olmazımız CHP’mizin, önderimizin ilkelerini temsil eden ALTI OK’tur.

Atatürkçülük, Atatürk’ün gözüne bakmak değildir. Olaylara ve değerlere Atatürk’ün gözü ile bakmaktır. Halkın yararına iş yapan herkes ATATÜRKÇÜDÜR.

Haydi kalın sağlıcakla…

Ömer YILDIZ

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir