Nerede kalmıştık…

DR.BARIŞ KAMO

Korkularını öldürmeyen toplumlar özgür olamaz.
Ey Türk gençliği, Türk kadın, Türk erkeği birinci vazifen Ülkemizde yaşanan haksız savaşı sonlandırmak ve mağduriyetleri ortadan kaldırmaktır.
Barış sürecinde kaybedeceğin bir şey yok oysa savaşarak neler kaybettiğini bir düşün eli bini aşkın ölüm binlerce sürgün yerinden yurdundan edilmiş insanlar ceza evleri dolmuş taşmış açlık sefaletle boğuşan bir ülke savaş ekonomisi ile zengin olmuş bir avuç kan emici gözü yaşlı analar Türkiye halklarını birbirine düşman eden bundan haksız kazançlar elde edenler hepsi bu kirli savaşın ürünü değil de nedir ki.
Sana biçtikleri rolleri parçala savaş yerine barış de bak neler göreceksin, ilk önce kan emici silah tüccarları rahat uyuyamayacaklar, sonra barış geldiğinde normal şeyleri konuşacaksın ülkemizin kaynaklarını kullanmaya başlayıp refah düzeyini artıracak siyasetin üretkenliğini yakalayarak insan olmanın keyfini süreceksin.
Bak bu güne kadar ne yaptılar sana hep şu solaganları attırdılar şehitler ölmez vatan bölünmez bayrak inmez ezan susmaz ama sen açlıkla yoklukla boğuşurken onlar gününü gün etti sen hep öldün onlar yaşadı, sen hep ağladın onlar hep güldü şimdi gülme fırsatını yakaladın senin ağlamanı isteyenlere ölmeni isteyenlere fırsat verme aklını kullan.
İnanki barış ortamında bir Türkiye asla bölünmez parçalanmaz vallahide billahi de olmaz buna inan. Sen insanı yaradan dan ötürü sev sevmeye devam et kimseyi öteleme kimsenin seni ötelemesine izin verme herkesi olduğu gibi kabul et ve barış içinde yaşa kimsenin seni yönetmesine izin verme kendi kendini yönet aklını kullan.
Sarıl bu ülkenin lazına,çerkezine,kürdüne,ermenisine,süryanisine,alevisine,sünnisine kucakla herkesi inan ki mutluluğun ve güzelliğin en güzelini tadacaksın bundan ala mutluk mu olur.
Barış sürecinde kaybedeceğin tek şey var sana yıllardır vurulan prangalar’ ı parçala onları gitsin kimsenin tutsağı olma unutma ki yer yüzündeki yaşadığımız bu kara parçası deniziyle, ormanıyla, akar sularıyla, yer altı kaynaklarıyla tüm güzellikleri hep senin bunu insanların mutluluğu için kullan kullanma cesaretini göster.
İnançların düşüncelerin özgürce yaşandığı herkesin kendini olduğu gibi hissettiği kimsenin kimseyi ötelemediği güzelliklerin sana ne gibi zararı olabilir ki.
Değiştir kendini mesela savaşa hayır barış hemen şimdi de bak nasıl huzurlu bir yaşam bulacaksın savaşarak yorgun düşen bu güzel ülkemiz de korkularını öldür öldür ki bir daha seni kimse esareti altına alamasın özgürleş özgürleşmekten korkma özgürlük yaradan‘dan sana bahşedilen en güzel varlıktır unutma bunu.
Bak az da olsa bir birini anlamak neler getiriyor bu güzel ülkeye dün diyar bekir de amette yaşananları düşün her yıl olaylı geçen nevruz kutlamaları nasıl kardeşlik içinde yaşanıyor bunlar seni neden mutsuz etsin ki.
Savaşın hiç kazananı olmadı bu güne kadar, savaş ı bir avuç emperyalist elit planlar günlerini gün etmek için aptallar ölür bu uğurda vatan millet bu işin süslemesidir, kanma bunlara sen zekisin bunu unutma hani inandığın değerlerin şu sözü senin için hiç bir şey ifade etmiyor mu halbuki benim için de çok çok şeyin ifadesidir şu cümle düşün bir YUTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ neden söylenmiş bu söz durup dururken söylenen bir söz değil bu aklını kullan ve al bunu hem ülkemiz hem de dünyamız için yorumla bunu oku bunu anlamadıysan bir daha oku tartış en güzel cümleleri bulacaksın bu bu satırlarda Barışın ne kadar yüce bir değer olduğunu göreceksin bu senin damarlarında dolaşan insanlık kanında mevcuttur sana hayat veren işte budur Barış her koşulda Barış inadına Barış.
Barışı kim, hangi kurum, hangi kuruluş, hangi insan, hangi koşulda yaparsa yapsın başım gözüm üstüne ben üzerime düşen yükü taşırım sende sen de öyle kabul et ve yaşa yaşaman gerek çünkü sen bunu hak ediyorsun.
Savaşa izin verme Savaş’ta insanlar hep ölür umutlar kaybolur gelecek olmaz yaşam hayat bulmaz duy bu çığlığı yeter de Barış de göreceksin ki Vatan da Bayrak da Ezan da Cem de Ayin de güzel ülkemin güzel insanlarının olacaktır hep kardeş olarak kalacaksın ne güzel kardeş olmak hüzünlendiğinde başını kaygılardan uzak yaslayabileceğin bir omuz bulmak bunların en güzelini yaşamak senin hakkın unutma bunu.
Bu güne kadar Vatan, Milet, Ezan edebiyatıyla Abinin, Kardeşinin, Babanın ,Dayının, Amcanın, Teyzenin, Ablanın, Halanın ölmesini istediler bu günde senin ölmeni isteyecekler muhtemelen sakın dediklerini yapma ölüler nefes alamazlar bu ülkenin kaynaklarından yararlanamazlar her şey senden bunu isteyenlerin olur sakın izin verme buna .
Toplumsal Barışın sağlanması mağduriyetlerin ortadan kalkmasıyla birlikte güneydoğu Anadolu projesinin hayata geçtiğini düşün üç yılda dört milyon insanın iş bulduğunu hayal et senin refah düzeyin hangi noktaya geleceğini gör bunlar süper bir duygu bunları yaşa.
Şehit aileleri derneği İzmir şube Başkanı Yavuz Alphan da kanın durmasını istemeyenleri Allaha havale ediyoruz demiş doğru, yüreği yanıyor ama senin ölmeni istemiyor. Sende isteme ölmeni yaşa.
Keza Adana Gazi Şehit Dul ve yetimleri Derneğinin eski Başkanı Ersin Gül Uçar’ da MHP nin Şehit ailelerini kışkırtmak istediğini söylemiş doğru demiş. Devlet Bahçelinin Bursa mitingi konuşmasında bunu doğruluyor MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Ülkücüleri sokağa çağırması hayra alamet değil, mitinge katılanların vur de vuralım öl de ölelim slaganı’na onun da zamanı gelecek demesi üç aydır akmayan kanın tekrar akmasını sağlamaya yönelik olduğudur bunlara kanma.
Bunlar geçmişte de bunu denediler Maraş, Çorum, Sivas da Ülkenin her yerin de üniversitede gençleri katlettiler sonun da bunları yapanları Millet vekili bile yaptılar. Bunları unutma .
Yarın bir başkası çıkıp bu vatan kolay kazanılmadı provokasyonu yapabilir bu türden konuşmalar seni kandırmaya yönelik girişimlere izin verme. Örneğin Bağımsız Ülkücüler platformu kurucularından Adnan baranda Devlet Bahçeliyi trübinlere oynamakla suçlamakta Baran söylemin de ‘’şimdi işin acı tarafı şu ki Türkiye çok süratle gerilim ortamına çekilmeye çalışılıyor mesela vur de vuralım öl de ölelim ve onun da zamanı gelecek söyleminin izahının olmadığını söylüyor aklı başında herkes bunu demeli kutluyorum kendisini sen de de.
Yaşayarak güzel Ülkemin suyundan, toprağından, güneşinden yararlanmak varken ölmek niye sakın ha ölme kimseyi de öldürme sen de aklını kullan.
‘’Ey Türk genci, kadını, erkeği sen bu vatanın kolay kurulmadığını biliyorsun Ülkeni, Bayrağını, Toprağını da seviyorsun unutma ki bu vatan topraklarında yaşayan her birey de en az senin kadar seviyor bunları sana kimsenin hatırlatmasına ihtiyacın yok buna izin verme Barış de.’’
Unutma senden ölmeni öldürmeni isteyenler kandan beslenenler seni sevmiyor bulanık suda balık avlamasını seviyorlar, silah tüccarlarına hizmet ediyorlar, onların sermayesinin artmasını senin açlığa mahkum olmanı istiyorlar sen bunları hak etmiyorsun refah içinde yaşamak senin hakkın, hakkın olanı yaşamak senin de hakkın olanı yaşa.
Ülkemiz de sürdürülen otuz üç yıllık savaşın galibi yok. Savaşın tek galibi var oda kan emici emperyalistler, silah baronları onların galip gelmesine izin verme.
Bu gün artık sürdürülen kirli savaşın her iki tarafı zorda olsa anladılar ki savaşmakla kazanamayacaklar çözümün Barış olduğunu anladılar sende bu sürece destek ol Barış de.
Sabret Ülkem gülsün yüzün yakışmıyor sana hüzün sil gözünün yaşlarını unutma ki yarın bizim.
Haydi ülkem Barı de gün gelir çiçek açar ölüm kokan o dağlarda Güneş doğan güzel Ülkemde en güzel sevdalar yaşanın tüm şehirlerde .
Sevgilerimle
26.03.2013/ DR.BARIŞ KAMO

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir