Muhalefetten sonra ‘Gazileri’ de hedef aldı

Example HTML page

İktidar partisi 15 Temmuz’un dördüncü yıl dönümünde TBMM, Cumhurbaşkanlığı ve mezarlıktaki törenleri MHP ile ‘baş başa’ gerçekleştirildi. Darbe girişiminde yaralanan yurttaşlar polis müdahalesine maruz kalırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şehit yakınları ve gazilerimizin zihnini bulandırmaya çalışıyorlar” dedi

‘Gazileri’ de hedef aldı

Askeri darbe girişiminin dördüncü yılında Ankara’da TBMM’de, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ve mezarlıklarda tören ve etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminde yaralanan yurttaşların törenlere katılmalarına ise izin verilmedi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘toplanan bağışların şehit yakınları ve gazilere ödenmediği’ yönündeki tartışmalara ilişkin göndermede bulundu. “Bu unvanların sorumluluğunu taşımakta zorluk çekenler elbette olabilir” diyen Erdoğan, “Safsatalarla şehit yakınları ve gazilerimizin zihnini bulandırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak adlandırılan etkinlikler kapsamında ilk olarak Beştepe’deki anıta çiçek bırakıldı, mezarlık ziyareti gerçekleştirildi ve TBMM’de bir anma töreni düzenlendi. Törene, CHP ve HDP katılmadı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de korumasında koronavirüs hastalığına rastlandığı gerekçesiyle törenlere katılma programını iptal etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’ye gelecek olması nedeniyle törene katılan herkese bir gece önceden koronavirüs testi yapıldı.

ÖZLÜK HAKLARINI TALEP ETTİLER

Darbe girişiminde yaralanan yurttaşlar da etkinliklere katılmak için talepte bulundu. Daha önce kendileri için toplanan milyonlarca TL’lik bağışın ortadan kaybolması nedeniyle iktidarla karşı karşıya gelen “15 Temmuz gecesi yaralanan yurttaşlar törenlerde yer almak için toplandıkları sırada polis müdahalesine maruz kaldı. Anıta yürümelerini engelleyen polise karşı oturma eylemi yapan yurttaşlardan Ufuk Yeğin, “Haklarımızı ver sayın Cumhurbaşkanı, diyeceğimizi çok iyi biliyorlar. O nedenle bizi engelliyorlar” dedi.

Müdahaleye uğrayan vatandaşlar adına yapılan açıklamada, “Polisler tarafından çirkin hakaretlere maruz kaldık” denildi. Mezarlık ziyaretinin ardından müdahalenin başladığı anlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Biz kimsenin gazisi değiliz, devletin gazisiyiz, boyun eğmeyeceğiz. Biz, hiçbir yerde devletimizi, cumhurbaşkanımızı kötülemedik. Bizi kendine düşman zannedenler hata içerisindedirler. Umarım bu hatalarından dönüp bir an önce gazilere ayrım yapmadan tamamına sahip çıkıp özlük haklarını verirler.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir