"MUHAFAZAKARLAR ESKİDEN DE BÖYLEYDİLER"

Example HTML page
"MUHAFAZAKARLAR ESKİDEN DE BÖYLEYDİLER"

“MUHAFAZAKARLAR ESKİDEN DE BÖYLEYDİLER”

İhsan Eliaçık hoca, muhafazakar kesimin para ve servet sevdasını yorumladı. Eliaçık hoca, ” Eskiden tersini düşünürken şimdi böyle yapıyor değiller. Zaten eskiden de böyleydiler ama ellerine fırsat geçmemişti” dedi.

Vatan Gazetesi’ne konuşan Eliaçık hoca, ” Dindar zihinde kenz, infak, mülk kavramlarının öldüğünü gördüm. Resmen zihinlerinden silmişler. Kur’an’ın her şeyini tartıştılar, bölündüler ama sıra buna gelince tek yumruk oluyorlar ve şahsi mülkiyeti ve zenginciliği savunuyorlar. Peygamberimizin neden mülkiyetsiz öldüğünü açıklayamıyorlar. Muhafazakarlar ‘kenz’ konusunda biraz değiştiler ama şöyle: Eskiden tersini düşünürken şimdi böyle yapıyor değiller. Zaten eskiden de böyleydiler ama ellerine fırsat geçmemişti. Şimdi bu fırsatı yakalayınca gönül rahatlığıyla yığıyorlar, biriktiriyorlar, rahatsız olmuyorlar. Din anlayışlarında bir sorun var” dedi. 

BAŞARAMADILAR…
Muhafazakarların para ile ilişkilerini düzenlemeyi başaramadıklarını öne süren Eliaçık hoca, ” Kesinlikle başaramadılar. Tam tersi Allah’a değil; Mamon’a (paraya, servete) güveniyorlar. İman, güvenmek demektir. Neye güveniyor, ondan emin oluyorsanız ona iman ediyorsunuz demektir. Kur’an sürekli olarak ‘Allah’a güvenin’ yani iman edin diyor. Allah’ı bırakıp paraya, servete, mala mülke güvenmeye başlıyorlar. Bu ise içlerinde dinmek bilmeyen bir korku ve kaygı olduğunu, Allah’a yani halka, tabiata, dostluğa, kardeşliğe, topluma güvenlerinin kalmadığını gösterir” diye konuştu.
Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir