Mithat Sancar: Çözüm süreci iktidarın hesaplarıyla bitirildi

Example HTML page

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Çözüm süreci iktidarın hesaplarıyla bitirildi,” ifadelerini kullandı. Sancar, “Topluma yaşattıkları bütün yıkımlar konuşulmasın, tartışılmasın, toplumsal itirazlar tartışılmasın diye HDP’nin kapatılmasını tartışmak istiyorlar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin grup toplantısında konuştu.

Sözlerine Halepçe ve Beyazıt katliamlarında yaşamını yitirenleri anarak başlayan Sancar, “Pandemi dönemiyle birlikte işsizlik devasa boyuta ulaştı. Artık TÜİK bile bu gerçekleri gizleyemez hale geldi. Atıl adı altında işsizliğin yüzde 30’lara vardığını itiraf etmek zorunda kaldılar,” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

Sancar, “Bugün bu ülkede 10 kişiden 7’si borç batağında. Halkı, esnafı desteklemeyi bir kenara bırakın her şeye neredeyse yüzde yüz zam yapıldı. Bu iktidar, bir senede sadece ekonomiyi değil eğitimi de çökertti. Birçok öğrenci yoksulluktan, alt yapı yetersizliğinde EBA’ya ulaşamadı. Yapılan açıklamalari insanlarıla alay etmekten başka bir anlama gelmiyor,” dedi.

Ekonomi Reformunu da değerlendiren Sancar, “Biz ekonomiyi çökerttik, size de itiraf ediyoruz” demektir. Bu düzenden vazgeçemezler. Her gün yalanlarını yaymak için yandaş medyayı ayakta tutmak zorundalar. İtirafları sadece göz boyamadır. Bu planlardan halkın yararına hiçbir şey çıkmayacağını, zulüm ve talan düzeninin devam edeceğini açıklıkla görelim. Kapanan iş yerleri konuşulmasın diye HDP’nin kapatılması tartışılıyor. Artan zamlar konuşulmasın diye, ‘düşmanlar ve tehditler’ üretiliyor. İşsizliği, enflasyonu, doları düşüremediklerinde yargıyı, polisi devreye sokuyorlar, toplumsal muhalefete dönük operasyonlar yapılıyorlar. Bir iktidar seçim kanunlarıyla oynama ihtiyacı duymaya başladıysa biliyor ki kaybetmiştir. Halkın desteğiyle iktidar olamadıklarını görenler, ‘halkın desteği olmadan da çoğunluğu nasıl elde ederiz’ diye cinlikler peşinde koşmaya başlarlar. Bizim gündemimizde ne kapatma var ne fezlekeler var. Ne yaparlarsa yapsınlar yolumuza devam edeceğimizi herkes buradan bir kez daha duysun. Bizim gündemimiz halktır, barıştır, demokrasidir.,” ifadelerini kullandı.

Sancar, “Adil barış talebi korkaklık değildir. Barış için mücadele etmek her zaman bedel gerektiren bir yol olmuştur. Adresimizi doğru belirlememiz, sesimizi doğru kurmamız gerekir. Barışı, bu yıkıntının sorumlusu olan iktidardan beklemiyoruz. Kürt sorununda çözüme doğru yol alacaksak bunun adresi, toplumdur, muhalefettir,” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir