Mevlüt Karsavran: Büyük Ortadoğu Projesi’ne karşı hep birlikte direnelim!

Example HTML page

Saadet Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanlığı, Eyüpsultan meydanında “Bugün Gazze-Yarın Türkiye! İsrail’e Karşı B.O.P’a Dur De!” sloganıyla Basın Açıklaması düzenledi.

Saadet Partisi’nden vatandaşlara çağrı: Büyük Ortadoğu Projesi’ne karşı hep birlikte direnelim!
Başkan Mevlüt Karsavran basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu;
“Bugün burada, Eyüpsultan Camii Meydanı’nda, ihanetin ve zulmün belgesi olan Büyük Ortadoğu Projesi’ne dur demek ve Gazze’ye destek olmak için toplandık. Ülkemizin de içinde bulunduğu kadim coğrafyamız, uzun süredir bu şeytani projeden dolayı savaşlar ve büyük buhranlarla karşı karşıya kalmıştır.

Batılı ülkeler, iki kutuplu dünya düzeninin çökmesinden sonra kendilerine yeni bir düşman ve proje buldular: “Büyük Ortadoğu Projesi”. Bu plan kapsamında; Suriye, Libya, Afganistan, Irak ve Yemen başta olmak üzere 22 İslam ülkesinin sınırları tehdit altındadır. Etnik ve mezhepsel farklılıklar düşmanlık sebebine dönüştürülerek iç savaşlar çıkarılmış, Müslüman toplumlar tefrikaya düşürülmüştür.

Sonuç olarak milyonlarca Müslüman vahşice katledilmiş, şehirler harabeye dönmüş ve büyük göç akınları başlamıştır. Gazze’de 40 binden fazla Filistinli kardeşimiz şehit olmuş, 100 binden fazla yaralımız bulunmaktadır. Bebekler, çocuklar, yaşlılar ve kadınlar hunharca katledilmiş, camiler ve hastaneler bombalanmıştır.

Gazze hala aç, susuz ve acı içindedir. Her gün yaşanan dehşet, can pazarı ve soykırımı izledik. İsrail’in bu cesareti nereden aldığı, bu cüreti nasıl bulduğu ve katliamlara nasıl devam edebildiği soruları sorulmalı ve cevaplanmalıdır. İsrail’i durdurmanın yolu, işbirlikçi politikalardan vazgeçip şahsiyetli bir dış politika izlemekten, ticareti kesmekten ve lojistik yardımı durdurmaktan geçer.

Buradan, tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun gereği olarak tarihi bir uyarı yapmak istiyoruz: Sırada İran ve Türkiye var. Rahmetli Erbakan Hocamız, “Müslümanlar, birlik olmalıdır; yoksa emperyalistlerin oyuncağı oluruz” demişti. Bölgedeki sorunların çözümünde dış müdahalelere ihtiyaç duymadan, kendi içimizde kararlı ve güçlü adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz.

İslam coğrafyasının liderlerini sorumluluklarını kuşanmaya ve etkili aksiyonlar almaya çağırıyoruz. İsrail’e karşı ortak hareket etmenin, güç kullanmanın zamanı gelmiştir. Bu mel’un planı yırtıp atmak ve Büyük Ortadoğu Projesi’ne dur demek için toplandık. Bizi, mezheplerimiz ve kimliklerimiz üzerinden birbirimize düşürmeye çalışan bu projeye karşı direnmeye devam edeceğiz.

Bugün olduğu gibi bundan sonra da; isyanımızı, öfkemizi, direnişimizi sizlerle beraber büyüteceğiz. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederiz. Özgür Kudüs’te, Özgür Gazze’de ve Özgür Filistin’de buluşmak üzere Allah’a emanet olunuz.”dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir