Meteoroloji’den yağış, rüzgar ve zehirlenme uyarısı!

Example HTML page

Hava durumu verileri açıklandı. Uzmanlar bazı bölgedeki vatandaşlara şiddetli yağış, rüzgar ve baca zehirlenmesi uyarısında bulundu.

Hava durumu güncel meteorolojik veriler açıklandı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz (Kastamonu ve Sinop dışında), Akdeniz, Marmara, Ege, İç Anadolu,  Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği öğrenildi.

ÇOK SAYIDA İLDE YAĞIŞ HAKİM OLACAK

Öte yandan Erzincan, Gümüşhane, Sivas, Bayburt, Tunceli çevrelerinde  yağmur ve sağanak olan yağışların Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de (Antalya, Isparta’nın güneyi, Burdur’un doğusu) , Denizli çevrelerinde, Manisa ile  Marmara’nın batısında (Çanakkale, Edirne çevreleri ile Balıkesir ve Kırklareli’nin batısı) yer yer çok kuvvetli, Muğla, İzmir, Aydın’da ise çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olacağı düşünülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT

Yapılan son incelemelere göre, Marmara’nın batısında (Çanakkale, Edirne çevreleri ile Balıkesir ve Kırklareli’nin batısı), Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de (Antalya, Isparta’nın güneyi, Burdur’un doğusu) ile Manisa, Denizli çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/metrekare/12saat), İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare/12 saat) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uzmanlar vatandaşları uyardı.

ŞİDDETLİ RÜZGAR HAKİM OLACAK

Ege ve Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu’nun güney Kesimleri ile Trabzon ve Giresun çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli (50-70km/sa) ve kısa süreli olarak fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgara karşı meteoroloji uzmanları, vatandaşları tedbirli olmaya davet etti.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMESİ UYARISI

Marmara güneyi, İç Ege, Göller Yöresi, İçAnadolu’nun güney ve batısında beklenen kuvvetli güneyli rüzgarların meydana getirebileceği soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı soba kullanan vatandaşlar zehirlenme vakalarına karşı uyarıldı.

İSTANBUL; HAVA DURUMU

İstanbul’da ortalama gün içerisinde 16°C’lik hava sıcaklığı bekleniyor. Megakent’te parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı bir gün yaşanacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir