MEB’e İlim Yayma’dan bürokrat iddiası

MEB’e İlim Yayma’dan bürokrat iddiası

Bir gün Gazetesinden MUSTAFA MERT BİLDİRCİN’in haberi ;

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yardımcılığına, üç dönem AKP Milletvekilliği yapan İsrafil Kışla’nın getirileceği iddia edildi. Kışla’nın Milletvekilliği döneminde danışmanlığını yürüten ve halen TRT’de daire başkanı olarak görev yapan Zakir Taşdemir, sosyal medya hesabı üzerinden, “İsrafil Kışla Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Bu yeni görevinden dolayı ağabeyimi tebrik ediyorum” mesajını paylaştı.

Danışmanı “müjdeledi”
Selçuk’un yardımcılığı için öne çıkan isimlerden ilki İsrafil Kışla oldu. Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı için düşünülen iki isimden birinin eğitim kökenli, diğerinin ise siyaset kökenli olacağı iddiası 24, 25 ve 26’ncı dönemlerde AKP Artvin Milletvekili olan Kışla’nın isminin ortaya atılmasıyla somutlaştı. Kışla’nın danışmanı ve TRT Daire Başkanı Taşdemir “müjdeyi” resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

İlim Yayma Cemiyeti’nden…
Taşdemir, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan kurucuları arasında bulunduğu İlim Yayma Cemiyeti’nde Genel Müdürlük ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Kışla’nın atanması ile ilgili sosyal medya hesabından şunları yazdı:
“24, 25 ve 26’ncı dönem Artvin Milletvekilimiz Dr. İsrafil Kışla Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Bu yeni görevinden dolayı İsrafil Kışla ağabeyimi tebrik ediyorum.”

İsrafil Kışla kimdir?
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Kışla, İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. İlim Yayma Cemiyeti’nde Genel Müdürlük ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24, 25 ve 26’ncı dönemlerde AKP Artvin Milletvekili olarak TBMM’de yer aldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir