Maltepe Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi anlaşmasına varıldı

CHP’li Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, Genel-İş Sendikası’yla yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı. Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4 bin 700 TL oldu. Genel-İş Sendikası ise 23 Şubat’ta başlayan grevin bugün itibariyle sona erdiğini duyurdu.

Maltepe Belediyesi çalışanlarının 23 Şubat’ta başlattığı grev Maltepe Belediyesi ve Genel-İş sendikasıyla sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasıyla bugün itibariyle son buldu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Anlaşmayı sosyal medya hesabından duyuran Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, “Genel-İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılıç, ikinci bir paylaşımda bulunarak,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘özverileri için’ Maltepe halkı ve belediye adına teşekkür etti.

EN DÜŞÜK ÜCRET 4 BİN 700 LİRA OLDU

Genel-İş Sendikası da sosyal medya hesabından anlaşmanın sağlandığını duyurdu ve “Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat’ta başlayan yasal grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir.” açıklamasında bulundu.

“TÜKENEN İKTİDARLARINA ÇARE ARAYANLARA KÖTÜ HABER”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de haberi “Maltepe’de iki gün toplanmayan çöpler arasında tükenen iktidarlarına çare arayanlara kötü haber” diye duyurdu. “Grevde sendika ile belediyemiz az önce anlaştı. İmzalar atıldı. Emekçilerin sendikanın belediyemizin il başkanımızın ve Genel Merkezimizin ellerine emeklerine yüreklerine sağlık.” diye yazdı.

“EMEKÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise “Taşerona kadro dedik, önce direndiler, “Seçimden önce vereceğiz” dediler. Seçimden sonra yükü belediyelerin sırtına vurdular. Bu sorun Maltepe’de iki tarafın gayret ve özverisiyle az önce aşıldı. Grevin sona ermesine katkı sunan herkese teşekkürler! Emekçilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir