Koronavirüs’ten ölen sayısı üç bini geçti

Koronavirüs’ten yaşamını kaybedenlerin sayısı 3 bini geçerken vaka sayısı da 85 bini aştı. Güney Kore günlük bazda artışta Çin’i geride bırakırken İran’da 9 kişi daha hayatını kaybetti. Katar’da ise ilk kez virüs tespit edildi

Çin’den yayılan ve bütün dünyayı etkisi altına almaya başlayan yeni tip Koronovirüs nedeniyle ölü sayısı 3 bini geçti. Virüs nedeniyle futbol maçları, kalabalık olabileceği düşünülen etkinlikler ertelendi. Birçok ülkede vaka sayılarında artış yaşandı. Vaka sayısı toplamda 85 bini geçti. Katar’da ilk kez virüs bulaşan bir kişi tespit edildi.

ÇİN: Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülke genelindeki korona vakası sayısının önceki güne göre 100 kişi arttığını açıkladı. Vakaların sadece 4’ünün salgının merkezi olduğu düşünülen Hubei eyaletinin dışında görüldüğü belirtildi. Komisyon, ülke genelindeki toplam vaka sayısının 79 bin 251’e, taburcu edilen kişi sayısının ise 39 bin 2’ye çıktığı bilgisini verdi. Hong-Kong’da ise bir köpekte Koronavirüs tespit edildi.

KATAR: Katar Sağlık Bakanlığı, İran’dan gelen bir yolcuda yeni tip koronavirüs tespit edildiğini ve bunun ülkede ilk vaka olduğunu açıkladı. Hastanın Bulaşıcı Hastalıklar Merkezinde karantina altında tutulduğu ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Hastayla temasa geçen kişilerin araştırıldığı kaydedilerek tüm tedbirlerin alındığına ve ülkeye giren tüm yolcuların gerekli tıbbi önlemlerden geçirildiğine dikkat çekildi.

JAPONYA: Japonya’da Başbakan Shinzo Abe’nin çağrısıyla spor karşılaşmalarına, etkinliklere ve okullara 2 haftalık ara verilmesinin ardından, koronavirüsü sebebiyle Universal Stüdyoları Gezi Parkı ve Tokyo Disneyland da kapılarını 15 Mart’a kadar ziyaretçilere kapattı. Ülke çapında etkinlikler ertelenirken, 24 Temmuz’da başlayacak 2020 Tokyo Olimpiyatları, şimdiden koronavirüsü sebebiyle tehlike altında bulunuyor. Japon yetkililerden olimpiyatlara dair açıklama yapılmazken dünya basını olimpiyatların üzerindeki virüs tehlikesini sorguluyor.

İRAN: Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 9 kişi daha hayatını kaybetti ve ölü sayısı 43’e yükseldi. Son bir gün içinde koronavirüse yakalananların sayısı da 205 kişi arttı. İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, son bir gün içinde 205 kişinin koronavirüse yakalandığını, böylelikle virüsü taşıyan kişi sayısının 593’e yükseldiğini duyurdu.

İSVİÇRE: Korona virüsü vaka sayısının 15’e yükselmesinin ardından binden fazla kişinin katılması beklenen etkinlikleri yasaklama kararı aldı. Kamuya açık ve özel tüm büyük etkinlikler 15 Mart tarihine kadar yasaklandı.

Alınan yasak kapsamında 5-15 Mart’ta tarihlerinde düzenlenmesi planlanan on binlerce ziyaretçinin akın ettiği Cenevre Otomobil Fuarı da iptal edildi.

İTALYA: Avrupa’da korona virüsünün en fazla görüldüğü ülke olan İtalya’da vaka sayısı artmaya devam ediyor. İtalyan yetkililer, 800’den fazla kişiye yapılan korona virüsü testinin pozitif çıktığını duyurdu. Şu ana kadar 21 kişinin korona nedeniyle hayatını kaybettiği ülkede, 46 kişi de tedavi edildi.

GÜNEY KORE: Güney Kore, günlük bazda vaka sayısında art arda üç gündür Çin’i geride bıraktı. Güney Kore’de koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi. Ülkede dün 594 yeni vaka kayıtlara geçerken, toplam vaka sayısı ise 2 bin 931’e çıktı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir