Koronavirüs endişesi: İstanbul’da toplu taşıma kullanımında düşüş sürüyor

İstanbul’da dün yüzde 10 düşüş kaydettiği belirtilen toplu taşıma kullanımındaki azalma yüzde 17’yi buldu.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkarak dünyaya yayılan ve Türkiye’de de görüldüğü koronavirüse (Kovid-19) ilişkin yurttaşlar önlemlerini arttırdı. Dün toplu taşıma araçlarının sayısında yüzde 10 azalış yaşandığını kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, bugün verdiği verilerde oranın yüzde 17’ye çıktığını belirtti.

Ongun kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da metro, metrobüs ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarının kullanımındaki düşüş dün itibariyle yüzde 17’ye ulaşmıştır. Salgın riskine karşı çalışmalar yoğunlaştırılmıştır. Resmi sağlık kurumlarının uyarılarına vatandaşların kişisel olarak uymaları en önemli tedbirdir” ifadelerini kaydetti.

İstanbul’da toplu ulaşımı 9 Mart’ta 7 milyon 441 bin 316 kişi, 10 Mart’ta 7 milyon 51 bin 925 kişi kullanırken koronavirüs vakasına rastlandığı bilgisinin paylaşıldığı 11 Mart’ta 7 milyon 360 kişi toplu taşımayı tercih etti. Bu rakam 12 Mart’ta 6 milyon 731 bin 295’e, dün ise 6 milyon 188 bin 972 kişiye düştü.

Ongun’un paylaştığı grafik şöyle:

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir