Kılıçdaroğlu’ndan Başbakan’a Dilan sorusu

 

 

 

 

İstanbul Feshane’de 7.’si düzenlenen Giresun Günleri sona erdi. 2 Mayıs Perşembe günü başlayıp 4 gün devam eden etkinlikler pazar akşamki törenin ardından son buldu. Giresun Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Turan, 7. Giresun Günleri’ni toplam 2 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

GİRESUN’A DAİR HER ŞEY FESHANE’DE

Kapılarını perşembe günü açan 7. Giresun Günleri ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Özellikle cumartesi ve pazar günleri halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikler bugün son buldu. Giresun Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda halk birçok sürprizlerde karşılaştı. Giresunlu yetkililer İstanbul’da yaşayan hemşehrilerinin memleket özlemini biraz olsun dindirebilmek için Feshane’nin ortasına Giresun köy evi bile inşa etti. Bunların yanında misafirlere Giresun fındığı, yöresel ev yemekleri, Görele dondurması ve daha birçok Giresun kültürüne ait öğeler sunuldu. Etkinlik boyunca kemençe, davul ve zurna sürekli çalarak ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşattı.

2 MİLYON KİŞİ ZİYARET ETTİ

4 günlük Feshane günlerinin aslında 2 haftalık bir hazırlık süreci sonucunda meydana geldiğini söyleyen Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan, tüm ziyaretçilere teşekkür etti. Cumartesi günü itibariyle 1 milyon 200 bin kişinin alanı ziyaret ettiğini belirten Turan, toplam sayının 2 milyon kişiyi bulduğunu ifade etti. 7. Giresun Günlerini Etkin Haber gazetemize  değerlendiren Turan, “Bu bir halk hareketidir, hemşehrilerimize ve tüm İstanbullulara minnettarım. 4 gün boyunca tüm Türkiye hatta dünya Giresun’u konuştu, umarım ileriki yıllarda çok daha güzel organizasyonlar düzenleriz” dedi.

 

KEMAL KILIÇDAROĞLU DA ZİYARET ETTİ

Son güne kadar siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok isim tarafından ziyaret edilen 7. Giresun Günleri, son gününde CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İstanbul’da düzenlenen Giresun Günleri’ne katıldı.

Feshane girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu içeri girerken güç anlar yaşadı. Kalabalık yüzünden zaman zaman izdiham oluştu. Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için kapıda bekleyen yerel giysili oyuncak tüfekli temsili Topal Osman milisleri havaya ateş açtı.

Feshane’deki tüm stantları gezen Kılıçdaroğlu, özellikle köy evine büyük ilgi gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı kısa konuşmasında Giresunlular’ın birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.

AKP’NIN GÖREVİ VATANDAŞI GAZLAMAK

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Lideri, 1 Mayıs’ta yaşanan olaylarla ilgili Başbakan Erdoğan’ın CHP’ye yönelik eleştirilerine yanıt verdi. ” Gazı olan Recep Tayyip Erdoğan’dır” diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “1 Mayıs’ta sendikaları,yurttaşları hedef almıştır. Bayram günü hedef almıştır. Bir başbakanın lafını ölçmesi lazım. Ne demek ’CHP’nin gazı vardır, zehirlidir’. Biz özgürlük istiyoruz. Demokrasi istiyoruz. İnsanlar bayram yapmak istiyorsa,istedikleri gibi kutlayabilirler. Devletin görevi bayramı kutlayacak olan vatandaşının güvenliğini sağlamaktır. AKP’nin görevi bayramını kutlayacak olan yurttaşları dağıtmaktır. Onları coplamaktır, onları gazlamaktır.

İMAM HATİP ÖĞRENCİSİ VURGUSU

Sayın Başbakana sormak isterim 17 yaşındaki İmam Hatip Lisesi’nde okuyan bir kızın hastanede ne işi var? Kim yaptı bunu? CHP mi yaptı? Yapan kim ? AKP.Yapan kim? Recep Tayyip Erdoğan. Bunu savunuyor. Demokrasilerde bunun savunulacak yanı yoktur. Yurttaşlar kimseden izin almadan gösteri yapabilirler. Kaldı ki bu bir bayram, bayramı kutlayan insan dağıtılır mı?”

MARJİNAL OLAN HAKLARA SALDIRMAK

İstanbul Valisi’nin olayların ardından ’biz marjinal gruplara müdahale ettik’ açıklamasına da tepki gösteren CHP Genel Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: Marjinal olan insanların Anayasadan ve yasalardan kaynaklanan haklarını kullananların dağıtılmasıdır. Düşünce marjinalliği var burda. Düşünce özgürlügü yok. Ben istanbul valisinin yaptıklarını değerlendirmem, benim muhatabım bu ülkenin başbakanıdır. Bu ülkenin başbakanıdır ama bu ülkenin başbakanı ’ben Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanıyım’ diyemiyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir