Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu ile birlikte ”Balkan Rumeli Mübadil” buluşmasında

Example HTML page

Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu, Beyoğlu’nun Sütlüce Mahallesi’nde “Balkan-Rumeli-Mübadil Buluşması”nda bir araya geldi. Coşkulu bir katılımın olduğu programı izleyenler arasında Prof. Dr. Celal Şengör ve tarihçi akademisyen İlber Ortaylı da vardı.

 Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Sütlüce Mahallesi’nde gerçekleşen “Balkan-Rumeli-Mübadil Buluşması”nda bir araya geldi.

Buluşmanın başlangıcında, “Hak, hukuk, adalet” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

Coşkulu bir katılım gözlemlenen programa kimi insanlar yöresel kıyafetler giyerek katıldı

Buluşmada ilk konuşmayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

İmamoğlu, Balkan, Rumeli ve Mübadiller’in sorunlarını çözümüne dair projelerinin varlığından söz ederek, “Toplumsal sorunlar çözülmediği takdirde hiçbir başarı sağlanamayacaktır” dedi.


Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları veren İmamoğlu, “Türkiye’nin birleştirici gücü olma sorumluluğuyla hareket eden saygıdeğer Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafında Türkiye’nin bütün kesimleri olarak buluşalım” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener söz aldı. Akşener konuşmasına, programa katılan Prof. Dr. Celal Şengör ve tarihçi akademisyen İlber Ortaylı’yı selamlayarak başladı.

Akşener, kendisinin de göçmen olduğunu belirterek Muhacir balkan, mübadil isimleri anılan insanların 21 yıldır misafir muamelesi gördüğünü söyledi. Kılıçdaroğluna destek isteyen Akşener, “Şimdi bir karar vereceksiniz, bu kadar bizi küçümseyen tarih bilmez, bu edebiyat bilmez, mantık bilmez zihniyeti bu pazar günü helal oylarınızla devireceksiniz. Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçeceksiniz” ifadelerini kullandı.

ŞENGÖR VE ORTAYLI AYAKTA ALKIŞLADI

Ardından kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu alkışlar eşliğinde sahneye geldi. Celal Şengör ve İlber Ortaylı’yı selamlayarak sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, ikili tarafından ayakta alkışlandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu duruma ‘karanlık tablo’ benzetmesi yaparak “Umudumuzu kaybetmeden kendi geleceğimizi kendimiz inşaa edeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu buluşmada, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Balkanlar’a yönelik yaptığı konuşmasından bir kısmı izletti. Video kaydının ardından Kılıçdaroğlu “bakın bunlarda montaj yok” dedi.

Kılıçdaroğlu, sık sık bağımsızlık vurgusu yaptığı konuşmasına şöyle devam etti; “Demokratik bir yolla otoriter bir sistemi değiştireceğiz. Tarihe böyle bir armağan bırakacağız. Kuşaktan kuşağa artan bir itibarı ve saygınlığı artan bir Türkiye’yi yeniden inşaa edeceğiz.”

Buluşma için Kongre Merkezi’ne gelen kitle program sonuna kadar coşkusunu kaybetmedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir