Kılıçdaroğlu Adıyaman’da söz verdi: ‘Ayrıştırdılar, birleştireceğiz’

Example HTML page

Bayramın ilk gününde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerden Adıyaman’da konuşan CHP lideri ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, depremzedelere seslendi. Burada yurttaşlara söz veren Kılıçdaroğlu, “Sizden destek istiyoruz” dedi.

Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde deprem bölgesi Adıyaman’ı ziyaret etti.

Burada depremzedelere seslenen Kılıçdaroğlu, “Ayrıştırdılar birleştireceğiz, bayram havası içinde 15 Mayıs’ta yeniden kucaklaşacağız, inanın bana” dedi. Kılıçdaroğlu, “Sizden destek istiyoruz” diye konuştu.

“SİZE VERDİĞİMİZ SÖZ ANAYASAL BİR SÖZ”

“Size sözüm söz. Her evi, her dükkanı, her ahırı, yeniden yapacağız ve 1 kuruş almadan size teslim edeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, şu sözleri kullandı:

“Size devletin ev yapıp teslim etmesi ve karşılığında hiçbir ücret almaması, anayasanın bir gereğidir. Hukukun bir gereğidir. Size verdiğimiz söz, sıradan bir söz değil, yasal bir sözdür.”

CHP liderinin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Hiç endişe etmeyin. Bu memlekete adaleti, hukuku mutlaka getireceğiz. Ama bunun için sizin desteğinize ihtiyacım var. Bir kişi evet, beş kişi evet ama bu ülkede yaşayan 85 milyonun birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. O nedenle endişe etmeyin. Destek verdiğiniz sürece bu ülkeye adaleti getireceğim, getireceğim, getireceğim.

* Bayramın birinci günündeyiz. Hepinizin bayramını yürekten kutluyorum. Millet İttifakı’nın diğer genel başkanları da diğer illerde benzer toplantılar yapıyorlar. Size onların selamını getirdim. Aynı zamanda 2 büyükşehir belediye başkanımız, inşallah onlar da Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaklar, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın da selamlarını getirdim.

* Bayramlarda kucaklaşmaya ihtiyacımız var. Toplum çok ayrıştı,çok bölündü, birbirine düşman gibi bakmaya başladı. Buradan çıkmamız lazım, kucaklaşmamız lazım. Bizim kültürümüzde komşu komşunun külüne muhtaçtır der. Komşuluk ilişkilerimizi iyileştirmemiz lazım. İyilik üzerine yayılan bir Türkiye’ye getirilmesi lazım. Bunun için mücadele ediyorum. Bunu mutlaka ama mutlaka sizlerin desteğiyle getireceğim.

* Büyük bir felaket yaşandığını biliyorum. 3. kez geliyorum buraya. Yaşanan sıkıntıları biliyorum. Diyorlar ki “Yeniden yapacağız, 2 yıl ödemesiz, 20 yıl taksitle paraları alacağız” diye. Size sözüm söz. Her evi, her dükkanı, her ahırı, yeniden yapacağız ve 1 kuruş almadan size teslim edeceğiz. Şuna inanmanız lazım; size devletin ev yapıp teslim etmesi ve karşılığında hiçbir ücret almaması, anayasanın bir gereğidir. Hukukun bir gereğidir. Size verdiğimiz söz, sıradan bir söz değil, yasal bir sözdür, anayasal bir sözdür.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir