Kaz Dağları için ’Su ve Vicdan Nöbeti’ sürüyor

Çanakkale’nin tek içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı havzasındaki siyanürlü altın madenini aramalarına karşı yurttaşlar, çevre örgütleri ve Çanakkale Belediyesi’nin başlattığı ‘Su ve Vicdan’ nöbeti sürüyor.

Çanakkale’nin Kirazlı köyünde Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından yürütülen altın madeni projesinde, ÇED raporunda 45 bin denmesine rağmen 195 bin ağaç kesildiği ortaya çıkmıştı. Bölgede yaşayan yurttaşlar Çanakkale Belediyesi öncülüğünde ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ başlatıldı. Kirazlı Köyü Balaban Çeşmesi’ndeki maden arama faaliyetlerine yakın bölgede yer alan kamp ve nöbet alanı için sosyal medyadan da çağrı yapıldı. 

Kazdağları’nı korumak isteyenlerin başlattığı nöbetin ikinci gününe CHP’li vekiller ile Çankaya Belediyesi çalışanları de katıldı. Sosyal medyada yapılan on binlerce paylaşımla da yurttaşlar, Kazdağları için verilen mücadeleye destek verdi. 

Öte yandan, Kaz Dağları’nın yamacında bulunan Zeytinli’de Bizimfest’e katılan Sanatçı Haluk Levent, binlerce kişiyle birlikte doğa için şarkı söyledi. Levent, “Yansın sönsün ışıklar aydınlık geleceğe, mutlu olsun Türkiye” sözleriyle Kaz dağları için başlatılan nöbeti selamladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir