KARTAL BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2013 Mart ayında denetim ve kontrollerine devam etti.
Mart 2013’te 547 adet evrak kaydı yapan Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, telefonla bildirilen 704 adet şikâyet, 86 adet şikâyet formu ve 39 adet dilekçeyi kayda alarak gerekli işlemleri başlattı.
Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kartal’da faaliyet gösteren 106 iş yerini denetledi. Haftanın 7 günü kurulan 12 semt pazarında yapılan rutin kontrollerde; nizami etiket kullanmayan, bina ve işyeri girişlerini kapatan, ağaçlara, balkon pencere vs. korkuluklarına ip bağlayan, tezgah sınırlarını aşan, çöplerini gelişi güzel atan ve bağırarak satış yapan esnaf uyarıldı. Ayrıca Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından bildirilen ve Kartal Belediyesi’nden ruhsat almadan faaliyet gösteren 29 iş yerine tebligat yapıldı.

Kartal’da faaliyet gösteren ancak teşhir ve ticari amaçlı malzemeleri iş yerlerinin önüne koyarak vatandaşların geliş geçişini engelleyen 610 işyerinin işgali kaldırıldı. İşgalini kaldırmayan 19 esnaf hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na göre gerekli yasal işlem yapılarak toplam 1.672 TL para cezası verildi. Unlu mamuller imalat ve satış yerlerinde yapılan genel denetim ve kontrollerde ise herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşılmadığı belirtildi. Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, özellikle ana arterler başta olmak üzere alt geçitler gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde seyyar satıcılarla ilgili de gerekli işlemleri yaptı.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanları ile birlikte yaptığı kontrollerine devam etti. Buna göre Zabıta Müdürlüğü, Mart 2013’te de İmar Mevzuatına aykırı yapılaşmalara İmar Müdürlüğü teknik elemanları ile birlikte müdahale etti. 775 Sayılı Yasa kapsamına giren ve halk dilinde ‘gecekondu’ diye tabir edilen inşaatların kontrolü ile ilgili çalışmalara devam edildi. Özellikle Aydos bölgesi kontrol altında tutularak kaçak yapılaşma engellendi. Diğer yandan Kartal’da bulunan metruk binalar tespit edilerek fotoğrafları, işlem yapılmak üzere İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne gönderildi.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kartal’da çevreye rastgele bırakılan inşaat atıkları ile ilgili çalışmalarına da devam ediyor. Kartal Belediyesi’nin belirlediği saatler dışında gürültülü şekilde inşaat yapan şahıs veya şirketlere gerekli uyarılarda bulunuldu ve çalışmaya ısrar edenlere cezai işlem uygulandı. Kartal’da araç ve yaya trafiğini engelleyecek şekilde inşaat malzemesi yığan 15 inşaat firması hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre işlem yapılarak toplam 12.946 TL para cezası verildi. Ayrıca Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki bir inşaat alanına geceleri geç vakitte atılan 4 kamyona yakın moloz, atan şahısların kimlik bilgilerine ulaşılamadığından Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün imkanları ile kaldırıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir