İzmir Barosu’nun yürüyüşüne izin verilmedi; Avukatlardan oturma eylemi

İktidarın baroları bölme planına karşı yürüyüş yapmak isteyen avukatlar, engelleme üzerine baro sokağında oturma eylemi başlattı. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Biz gücümüzü birlikte olmaktan alıyoruz. Bizi engelleyen zihniyet tarihin karanlık sayfalarında yerini bulacaktır” dedi. Yücel ayrıca, baro başkanlarının yarın Ankara’da toplanacağını belirtti

İzmir Barosu'nun yürüyüşüne izin verilmedi, avukatlar oturma eylemi başlattı

İzmir Barosu’nun Alsancak’ta bulunan merkez binasından Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin başlangıç noktasına kadar yapmak istediği yürüyüşe izin verilmedi.

Güvenlik güçleri ile aralarında İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel’in de olduğu avukatlar arasında süren müzakereler sonuç vermedi.

izmir-barosu-nun-yuruyusune-izin-verilmedi-avukatlar-oturma-eylemi-baslatti-750507-1.

İktidarın baroları bölme planına karşı yürüyüş yapmak isteyen avukatlar, engelleme üzerine baro sokağında oturma eylemi başlattı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin başlangıcında basın açıklaması yapmak isteyen avukatlar, bunun üzerine izin verilene kadar baro önünde oturma kararı aldı.

“BARİKAT ÇÖZÜLENE KADAR BURADA KALACAĞIZ”

İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel barışçıl eylem için burada olduklarını belirterek, “Anayasal hakkımızı kullanıyor olmamıza rağmen durdurulduk. Şu anda kamu görevlileri suç işliyorlar. Bunu onlara söylememize rağmen suç işlemeye devam ediyorlar. Bu barikat çözülene kadar biz burada kalacağız. Savunmayı savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün ortaya koydukları düzenlenmenin avukatların ve baroların menfaatine olmadığına eminiz. İşsiz avukatların sorunlarını söylediklerimizde kulaklarını tıkayanlar, avukatların sorunlarını baroların seçim sistemiyle çözebileceklerini iddia ediyorlar. Bunların gerçek olmadığını biliyoruz. İzmir Barosu Başkanı olarak bir çağrıyla buraya gelen avukatların başkanlığını yapmaktan onur duyuyorum. Şimdi biz barolarımızı savunmak için inat ediyoruz. İnanıyorum ki burada olandan daha fazla arkadaşım savunmayı savunmak için İzmir Barosu’na doğru yola çıkmış durumdadır. Biz gücümüzü birlikte olmaktan alıyoruz. Bizi engelleyen zihniyet tarihin karanlık sayfalarında yerini bulacaktır. Yarına onlar değil biz kalacağız.”

izmir-barosu-nun-yuruyusune-izin-verilmedi-avukatlar-oturma-eylemi-baslatti-750495-1.

BARO BAŞKANLARI ANKARA’DA TOPLANIYOR

“Türkiye’nin bugünkü fotoğrafını gösteren bir manzarayla karşılaştık” diyen Yücel, “Demokratik hakkımızı kullanmak istediğimiz yerde polis yolumuzu kesti. Buna hukuk dememizi istiyorlar. Tamamen faşizan bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bu durum Türkiye’nin her yerinde yurttaşların yaşadığı hukuksuzluğun aynısıdır” dedi.

Yarın sabah tüm baro başkanlarının Ankara’da toplanacağını belirten Yücel, “Bütün meslektaşlarımızı Ankara’da yapacağımız büyük savunma yürüyüşü için çağıracağız. Bu ülkenin avukatlarına bir sözümüz var. Şair söylemiş ‘Bitmedi bu kavga sürüyor ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek’.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir