İYİ PARTİ İBB GRUP BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM ÖZKAN, UKOME KARARINI SERT TEPKİ

Example HTML page

İYİ PARTİ İBB Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan Halk TV de canlı yayında UKOME kararına sert tepki göstererek ”İstanbul’u nasılsa kaybettik, ‘yakarak yıkarak çekilelim’ diyorlar” ifadesinde bulundu.

İstanbul’da toplu taşımaya yüzde 50 zam teklifi, hükümet temsilcilerinin çoğunlukta olduğu UKOME’de dün bir kez daha reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İETT’yi, metroyu, deniz ulaşımını, taksi, dolmuş ve otobüs esnafımızı batırmaya yönelik kararlara imza atanları kınıyorum. Bu noktadan sonra İstanbul’da toplu taşımada yaşanacak her türlü sorunun müsebbibi, vicdanını siyasete teslim etmiş malum UKOME üyeleri ve kurumlarıdır.” ifadelerine yer verdiği twitter paylaşımıyla bu kararı kınadı.

Can Coşkun’un sunduğu Haber Masası’na konuk olan İBB İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da İstanbul’da ulaşım zammının kabul edilmemesine tepki gösterdi.

Akaryakıt zamları sonrası esnafın düzenleme istediğini ama UKOME’deki Bakanlık yetkililerinin reddettiğini belirten Özkan, “Sayın İmamoğlu’nun tespiti doğru, hedefte İBB’yi batırmak var.” tespitinde bulundu.

TAKSİCİLER ODASI DA SON GELEN ZAMLARLA İSYAN ETMİŞ DURUMDA

Aslında Meclisin evveliyatında meselenin  ‘Topal Ördek’ ile başladığına dikkat çeken Özkan şunları söyledi:

“Topal Ördek tanımını yaparak ‘Mecliste çoğunluğumuz var, istediğiniz kadar çalışmanıza müsaade ederiz’ dediler. UKOME meselesi ise çok daha farklı bir mesele..Cumhuriyet tarihinde, İBB kurulduğu tarihten itibaren ilk defa 23 Haziran’dan sonra UKOME’nin yapısını değiştirdiler. Merkezi İdare Temsilcileri ve Yerel İdare temsilcileri önceden 11’e 11 idi.

Yerel idarecinin yani belediye başkanının almış olduğu karar uygulanırdı. Ne yaptılar? 5 yeni üye atadılar UKOME’ye…Aile Bakanlığından bile bir üye atadılar ve şunu söylüyorlar;

“biz ne dersek o olur”. Dün UKOME’deki verilmiş olan kararı kabul etmek mümkün değil. 5 bin taksiyle başlayan bir süreçti bu.. 5 bin taksiyi 13’ncü kez reddettiler. En son o 5 bin taksiye 500 engelli vatandaşlarımız için taksi koyduk onu da reddettiler. Daha önce taksiciler odasının belediyeye karşı bir tepkisi vardı. Son gelen zamlardan sonra artık onlar da isyan etmiş durumdalar. Artık bindiğimiz taksilerde kontak çeviremediğini söyleyen esnafla karşı karşıyayız. “

NE VİCDANİ NE AHLAKİ TAMAMEN SİYASİ KARAR VERİYORLAR

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun Meclis kürsüsünden söylediği “Eğer biz bir konuda karar vereceksek önce vicdani sonra ahlaki ve sonra siyasi olmasına bakarız.” sözünü de hatırlatan Özkan,

 “Bugün bakıyoruz ki ahlaki ve vicdani karar verme yeteneklerini kaybetmiş durumdalar. Tamamen siyasi karar veriyorlar. Bakın deniz ulaşımındaki esnaf zorda, taksici, minibüsçü, dolmuşçu zorda, servis minibüsçüleri, servis otobüsçüleri zorda..İETT zora sokulmaya çalışılıyor. “

HALK OTOBÜSÜ ESNAFI “ÖDEMELERİMİZİ İSTERKEN UTANIYORUZ” DİYOR

İETT’nin zaten bir türlü İBB tarafından sübvanse edildiğini vurgulayan Özkan,

“Bugün aylık 500 milyon liralara gelmiş bir zarardan bahsediyoruz. Neden bu? Halk Otobüslerini kendi bünyemize aldık, 5 liralık biletin biz 11 lirasını ödüyoruz halk otobüslerine..Halk otobüsü esnafı da artık isyan ediyor. ‘İETT’den biz ödemelerimizi isterken utanıyoruz.’ diyorlar. Halk bunları görüyor. Bakın dün ilk defa, taşıma esnafı tepki gösterdi; Bu durumun kabul edilebilir bir durum olmadığını söylediler” Dedi.

ULAŞIMDAN KDV VE ÖTV MUTLAKA KALDIRILMALI

Akaryakıt zamlarındaki artışa da dikkat çeken Özkan,

“23 nisan 2019’da 6.28 TL olan motorin fiyatı, bugün 21.2 TL. Yani 3 kattan fazla artmış bir durumdan bahsediyoruz. Bu kabul edilebilir bir durum değildir, İktisat bilimiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Burada yapılması gereken konu açık ve net; Ulaşımdan KDV ve ÖTV’nin muhakkak ve muhakkak kaldırılması lazım. Eğer bu zamların, fiyat artışlarının vatandaşa yansımasını hükümet istemiyorsa KDV ve ÖTV’nin kaldırılması lazım..” ifadelerini kullandı.

İBB’Yİ NASIL BAŞARISIZ GÖSTEREBİLİRİZ DERDİNDELER

AK Partinin bir daha İstanbul’u yönetmek gibi bir düşüncesi olmadığını vurgulayan

Özkan, çarpıcı tespitlerine şöyle devam etti:

“Haçlı orduları yıllarca birbirleriyle mücadele etmişlerdir. Öyle bir siyasi, rövanşist hale getirdiler ki aynen şuna benziyor; çekilirken  yakarak yıkarak çekilelim. Yani İETT’yi batıralım, İSKİ’yi batıralım anlayışı kabul edilebilir anlayış değildir. Halk her şeyin farkında…6 liralık motorin 21 liralara çıkmış. Yani göreve geldiğimizde bir bilet 2 bilet bir litre motorin alırken bugün 4 bilet bir litre motorin almıyor. Bu durumun başka bir izahı yok. AK Partinin bir daha İstanbul’u yönetmek gibi bir düşüncesi olmadığını görüyoruz. Seçimi kaybettik bir daha burayı alma ihtimalimiz yok, “İBB’yi nasıl başarısız gösterebiliriz, araçları nasıl çalışamaz hale getirebiliriz” onun derdindeler. Tüm bu adımlar bunu gösteriyor. Yani çekilirken yakarak yıkarak çekilmeyi düşünüyorlar. Ama İBB bu kadar engellemelere rağmen yine de önlemlerini tedbirlerini almış durumda..”

DÜN YAĞMUR DUASINA ÇIKANLAR BUGÜN ‘YAĞMASIN’ DUASI YAPIYOR

İBB İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Bugün yapılan İSKİ Genel Kurulu’na yönelik de şunları söyledi:

“Bu genel kurullar olağanüstü genel kurullar, yani olağanüstü durumlar var. Elektriğe yüzde 127 zam yapıldı, personel maaşlarına yüzde 50’nin üzerinde zam yapıldı, giderler korkunç..

Bakın ayda 60 milyon lira elektrik faturası ödeyen, toplamda 700 milyon liralar civarındaki

İSKİ’nin elektrik maliyeti, son elektrik zamlarıyla 3 milyar TL’yi geçmiş durumda.. Dün yağmur duasına çıkanlar bugün inşallah yağmur yağmaz duasına çıkıyorlar. Barajlarımız yaklaşık yüzde 100 dolu, o barajlardaki suların musluklardan akabilmesi için

geçen süreçler var. 3 kat artmış boru fiyatları var, klor fiyatları var, 3’e katlanmış döviz fiyatları var. Buna rağmen iktisat bilimiyle alakası olmayan, ‘biz İstanbul halkını ezdirmeyeceğiz’ diyen samimiyetsiz bir Cumhur İttifakı var.”

SU FATURALARININ KAĞIT BEDELİ, FATURA TUTARINDAN DAHA PAHALI

Cumhur İttifakını samimiyetsiz bulduğunun bir kez daha altını çizen Özkan,

“Yüzde 127 elektrik zammına sesi çıkmayanlar, suda yüzde 50’ye yakın indirim yapmış sayın İmamoğlu’nu suya zam yapıyor diye eleştiriyor. Öyle bir hale geldi ki su faturaları, faturanın kağıt bedeli faturada yazandan daha pahalıya geldi. En ucuz faturamız, su faturamız. Doğalgaza , elektriğe bakın ne halde..Ve bu zamları yapan da merkezi idare..Elektrik en büyük gider maliyetlerimiz, o farkı istiyoruz.”

YÜZDE 61’İ GEÇMİŞ BİR ENFLASYONLA KARŞI KARŞIYA BÜTÜN KURUMLAR

AK Parti döneminde enflasyon artışlarının otomatik olarak her ay verildiğine dikkat çeken Özkan, sözlerini şöyle noktaladı:

“ Bugün o da kaldırıldı. Artık enflasyon hesaba katılmıyor. TÜİK’in TÜFE hesabını doğru varsayalım, yüzde 61’i geçmiş bir enflasyonla karşı karşıya bütün kurumlar. O yüzden ellerini vicdanlarına koyup, siyaseten değil söylemiş oldukları gibi vicdanen ve ahlaken, İstanbul’un kurum ve kurumlarına zarar vermeden karar vermeleri gerektiğine inanıyorum. Umarım bugün İSKİ’nin olağanüstü genel kurulunda sağduyu hakim olur ve siyaseten karar vermezler.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir