İttifakta sinirler gergin… CHP son teklifini götürüyor

İttifakta sinirler gergin… CHP son teklifini götürüyor

CHP ile İYİ Parti arasında gerçekleşen ittifak görüşmelerinde kritik saatler yaşanıyor. Kulislerde ittifakın dağıldığı iddiaları dolaşırken, CHP’nin İYİ Parti’ye son teklifini götüreceği öğrenildi. Teklifin kabul edilmesi durumunda Kılıçdaroğlu ile Akşener bir araya gelecek.

CHP ile İYİ Parti arasında işbirliği görüşmelerinde dün akşam büyük bir kriz yaşandığı iddia edildi. İYİ Parti ile yürütülen ve uzun sürmesi nedeniyle iki partiye de artık zarar verdiği değerlendirilen ittifak görüşmeleri konusunda partilerin karşılıklı ziyaretleri yaşanıyor. İki parti arasındaki görüşmelerin sonlandırıldığı bilgisi kulislerde dolaşırken İYİ Parti temsilcileri Koray Aydın ve Cihan Paçacı CHP Genel Merkezi’ne geldi. Aydın ve Paçacı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile göşürüken CHP temsilcileri Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın odasında bir toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, Paçacı ve Aydın’ın görüşmesi devam ederken Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı’nın da toplantıya katıldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun makamında gerçekleşen görüşme sürüyor. Krizin Ankara, Antalya ve Balıkesir nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor.

CHP SON TEKLİFİNİ GÖTÜRECEK

Toplantı çıkışında konuşan İYİ Parti’li Koray Aydın “Aramızda olan bir takım pürüzlerle ilgili bir takım görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz bir ön görüşme yaptık genel başkanlar zaten görüşecek. Saati belli değil.” dedi. Ancak edinilen bilgilere göre CHP temsilcileri Seyit Torun ile Oğuz Kaan Salıcı, saat 16.45’te İYİ Parti Genel Merkezi’ne giderek, CHP’nin son teklifini sunacak. Akşener, teklifin kabul edilmesi durumunda Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek.

İŞTE CHP’NİN TEKLİFİ

CHP İYİ Parti’den Balıkesir adayını geri çekmesini teklif edeceği öğrenildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir