İngiltere’de eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ;Haksız karara karşı mücadele edecek

İngiltere’de eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Filistin mücadelesine verdiği destek nedeniyle “antisemitizm” ile suçlanmasına ve parti üyeliğinin askıya alınmasına karşı sessiz kalmayacağını ilan etti.

Corbyn haksız karara karşı mücadele edecek

Haber Etkin /Dış Haberler Servisi

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti lideri Boris Johnson’a karşı başbakan adayı olarak geçen sene aralık ayında seçimlere giren ancak seçimleri kaybetmesiyle parti başkanlığından istifa eden İşçi Partisi’nin eski lideri Jeremy Corbyn bu kez parti içinde mücadele yürütüyor. Sosyalist referansları savunmasıyla bilinen Corbyn, “İşçi Partisi’nde antisemitizm” raporunda Filistin mücadelesine verdiği destek nedeniyle parti üyeliğinin askıya alınması kararına tepkili. Corbyn’in ayrıca İşçi Partisi adına Avam Kamarası’nda oy verme hakkının da ele alınması tepki çekti.

‘ALGI OYUNU YARATILDI’

İşçi Partisi’nin eski lideri, önceki gün Facebook hesabından konuya ilişkin kapsamlı bir açıklama yaptı. Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu’nun (EHRC) “İşçi Partisinde antisemitizm” iddialarıyla ilgili raporunun bir “algı oyunu” olduğunu dile getiren Corbyn, Yahudi düşmanlığıyla suçlamanmasının yersiz olduğunu ve buna ilişkin bir manipülasyon yaratıldığına dikkat çekti. Üyeliğinin askıya alınmasını “siyasi müdahale” olarak nitelendiren Corbyn, her türlü ırkçılığa karşı sıfır tolerans politikasını desteklemeye devam edeceğini dile getirdi. Parti üyelerini sorun çözülene kadar sükunetlerini korumaya davet eden Corbyn, “En fakirleri daha da fakirleştiren bu korkunç hükümeti yenmeye odaklanmaya çağırıyorum” dedi. “İşçi Partisi lideri olarak her tür ırkçılığı ortadan kaldırmaya ve antisemitizm kanserini kökünden sökmeye kararlıydım. Hayatım boyunca Yahudi halkı ve topluluklarını desteklemek için kampanya yürüttüm ve bunu yapmaya devam edeceğim” diyen Corbyn, parti üyeliğini yeniden geri kazanana dek mücadele etme sözü verdi.

‘UTANÇ GÜNÜ’

İşçi Partisi’nin “Sir” unvanlı yeni lideri Keir Starmer de Corbyn’e destek veren isim oldu. “Bir utanç günü” yaşadıklarını ifade eden ve bunun için özür dileyen Starmer, Corbyn’in üyeliğiyle ilgili soruşturma sürecinin tamamlanmasını bekleyeceğini ifade etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir