İnce: Kılıçdaroğlu’na onursal başkanlık teklif ettim

İnce: Kılıçdaroğlu’na onursal başkanlık teklif ettim

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yarış içinde olmayacağını söyledi.

İnce, “Kılıçdaroğlu’na onursal başkanlık teklif ettim. Kendisiyle bir yarış içerisinde olmayacağımı söyledim. Ben imza toplamayacağım; ama hayır derse örgüt kendisi çözecek. ” dedi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yarış içinde olmayacağını söyleyerek, “Kurultay’ı topla beni genel başkanlığıa aday göster” dediğini söyledi.

CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisini aday gösteren genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin detaylarını aktardı.

İnce, “Yemek yedik, seçimi değerlendirdik. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi. Ama ben bir teklifte bulundum. Ona büyük bir devlet adamlığı yaptığını, Kurultayda kendisine rakip olan birisini Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesinin büyük bir devlet adamlığı olduğunu söyledim. Kendisine benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal başkan olabileceğini, bu çalışmaları onursal başkan olarak sürdürebileceğini, benim de partiyi genel başkan olarak seçimlere hazırlayabileceğimi söyledim. Kendisi bir yanıt vermedi. Kendisi ile bir yarışa girmek istemediğimi söyledim. Kendisi isterse kurultayı toplayarak beni genel başkan olarak gösterebileceğini söyledim” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir