İmamoğlu yanıtladı;Bir yıllık sürede en büyük hayal kırıklığı ne oldu?

İmamoğlu: Kanal İstanbul en büyük hayal kırıklığım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bir yıllık süre zarfından en büyük hayal kırıklığınız ne oldu?” sorusuna “10 binlerce can kaybına sebep olacak deprem hususu dururken kentin gündemine ısrarla, inatla, anlamsız bir şekilde Kanal İstanbul’u taşımak benim en büyük hayal kırıklığım” yanıtını verdi

İmamoğlu: Kanal İstanbul en büyük hayal kırıklığım

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkanlık koltuğundaki ilk yılı geride bıraktı. 23 Haziran 2020 günü Haliç Kongre Merkezi’nde “Birlikte başardık” sloganı ile düzenlediği değerlendirme toplantısında 16 milyon İstanbulluya hesap verdi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’ye konuşan İmamoğlu, “Sirkeci ve Haydarpaşa garlarının, kim olduğu belli olmayan birisine pas edilmesine, bizim hukuksuz şekilde ihaleden elenmemize çok kızmıştım. Hatta kızgınlığımın tarifi bile yok” dedi.

“Hayal kırıklığı yaşadığım epeyce olay var aslında. Dikkat çekici olansa, İstanbul’un en büyük problemi deprem” diyen İmamoğluü. “Biz depremle mücadele etmek zorundayız, her anımızda bunu yaşamak zorundayız. İstanbul dediğimizde, Türkiye’yi hatta Avrupa’yı ekonomik olarak etkileyecek, 10 binlerce can kaybına sebep olacak deprem hususu dururken kentin gündemine ısrarla, inatla, anlamsız bir şekilde Kanal İstanbul’u taşımak benim en büyük hayal kırıklığım” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

>> Bir yıl boyunca çok sayıda tartışmanın ve polemiğin içinde kaldınız. İBB Başkanı olarak sizi en çok kızdıran olay hangisi oldu?

Sirkeci ve Haydarpaşa garlarının, kim olduğu belli olmayan birisine pas edilmesine, bizim hukuksuz şekilde ihaleden elenmemize çok kızmıştım. Hatta kızgınlığımın tarifi bile yok. Garın depo bölümlerinin topluma mal olacağı bir sürecin başlatılması yerine, kim olduğu belli olmayan bir şahsa verilmesine, bu konuda çaba gösterilmesine hâlâ katlanamıyorum.

Hâlâ çok kızgınım. Bunun ikinci perdesi de var. Neredeyse 160 yıldır İBB’ye ait Galata Kulesi’nin ısrarla devletin başka bir kurumu tarafından alınma çabasına da kızgınım. Yangından mal kaçırır gibi sürecin işletilmesi yine çok kızdığım hususlardan biri oldu.

Halkla bir arada iş yapmayı becerebilme duygusu ile hareket ettiğiniz zaman, İstanbul ve Türkiye o kadar büyük sorunları bir anda çözebilir ki… Bu beceriyi göstermeyip ‘elden alma’ gayreti beni çok ama çok kızdırıyor.

>> Bu süreçte sizi en çok sevindiren, mutlu eden olay hangisiydi?

Halk Süt dağıtım ekibinde yer alan, yeni işe girmiş pırıl pırıl gençlerimizin, çocukların süt sevincini anlatırken mutluluktan ağlamalarını unutamam. O toplantıyı unutamam, çok mutlu olmuştum. İyi ki çocuklar için bu projeyi başlatmışız. İyi ki her ay 115 bin çocuğumuzu mutlu ediyoruz. Umut ediyorum, bu mutluluğu daha da büyütürüz. Beni en fazla mutlu eden olay bu.

“İSTANBUL’UN EN BÜYÜK PROBLEMİ DEPREM”

>> Bir yıllık süre zarfından en büyük hayal kırıklığınız ne oldu?

Hayal kırıklığı yaşadığım epeyce olay var aslında. Dikkat çekici olansa, İstanbul’un en büyük problemi deprem. Biz depremle mücadele etmek zorundayız, her anımızda bunu yaşamak zorundayız. İstanbul dediğimizde, Türkiye’yi hatta Avrupa’yı ekonomik olarak etkileyecek, 10 binlerce can kaybına sebep olacak deprem hususu dururken kentin gündemine ısrarla, inatla, anlamsız bir şekilde Kanal İstanbul’u taşımak benim en büyük hayal kırıklığım.

Bu uyarılarımıza rağmen, tek bir bilim adamının bunun savunmamasına rağmen, deprem dururken ‘Kanal İstanbul da Kanal İstanbul’ diye çığırtkanlık yapılması benim; devletimiz, milletimiz ve şehrimiz adına en büyük hayal kırıklığımdır.

Sizi en çok şaşırtan hangi olay oldu?

Milletin kendi iradesiyle, gönlünden koparak, şartsız biçimde belediyenin kampanyasına bağışladığı parayı bloke etme anlayışını, bu hırsı anlayamıyorum. Bu beni çok şaşırttı. Hâlâ inatla, kibirle buna müdahale edilmemesi, paraların serbest bırakılmaması, haksız şekilde o paranın bankada bloke edilmiş halde beklemesi…

Hâlâ da şaşırmaya devam ediyorum. Bıraksa ne olacak? O yardımsever insanların milyonlarca lirası, yine ihtiyacı olan vatandaşlarımıza milyonlarca lira olarak dağıtılacak. ‘Çözün bu işi’ diye her gün ısrar ediyorum. Bunu yaptığınız sürece millet size hakkını helal etmeyecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir