İmamoğlu kararı İBB Meclisi’nde tartışıldı

Example HTML page

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezası İBB Meclisi’nde de tartışıldı. CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ve İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan kararın siyasi olduğunu belirterek tepkilerini gösterdi. AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun “Kendi iç siyaset rekabetinizi Saraçhane’ye taşıyarak sonuç üretme çabanızı ibretle izledik” sözleri tepki çekti.

İBB Meclisi aralık ayı oturumlarının son birleşimi Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasında 1.meclis başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı hapis ve siyasi yasak cezası tartışıldı. Oturumu yöneten Okul “Yargı kararları tartışılabilir, eleştirilebilir. Bu yüzden istinaf, yargıtay var. Meclis üyeleri olarak bu süreci  soğukkanlılıkta izlemeliyiz. Halkın iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ONUR DAVASI”

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan karar ile hak, hukuk ve adaletin çiğnendiğini vurgulayarak “Adalet terazisi iyice şaştı. Bu kararla hukuk, demokrasi ayaklar altına alındı. Türk siyaset tarihine kara leke olarak geçti. Bu dava artık tüm Türkiye’nin onur davası. 16 milyon İstanbullunun iradesini yok saymaya kalkanlar bilsin ki İmamoğlu halkın iradesidir. Halk kendi iradesini yok sayanı, yok sayar. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet” diye konuştu.

“GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ”

CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı “Bu karar hukuki değil siyasi. Sayın belediye başkanımız,  meclis üyelerimiz hepimiz görevimizin başındayız. Yolumuza devam ediyoruz. Yanındayız İmamoğlu” dedi.

SARAÇHANE’DE EYLEM YAPILMASINI ELEŞTİRDİ

MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, verilen kararın siyasi olduğu yönündeki değerlendirmelerin toplumsal gerginliğe, çatışmaya hizmet edeceğini söyledi. Yılmaz “İmamoğlu’nun ceza aldığı madde 6 ay önce mi düzenlendi, yıllardır var. Milli iradeyi temsil etmek sorumluluk yükler, sorumsuzluk yüklemez. Biz milli iradeyi temsil ediyoruz diye her türlü şeyi yapıp söyleyemeyiz. Protestolar demokrasinin vazgeçilmezi. Kamu hizmet binası olan İBB önünde nümayiş var. Yenikapı, Maltepe meydanları gibi miting yapılacak alan varken burada yapılması sakıncalı. İstanbul halkını da zora sokuyor. Trafiği kilitliyor” dedi. Yılmaz’ın sözlerini CHP ve İYİ Parti grubu masalara vurarak protesto etti. AKP grubu da alkışlayarak destekledi. Yılmaz, İmamoğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti.

“OTOBÜSÜN ÜZERİNDE SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI…”

AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ise kararın nihai olmadığını, hukuki ve idari bir sonuç üretmediğini belirterek, yargı sürecinin devam ettiğini kaydetti. Kesinleşmiş bir mahkumiyet ve siyasi yasak olmadığını söyledi. Göksu “Kendi iç siyaset rekabetinizi, çekişmenizi Saraçhane’ye taşıyarak sonuç üretme çabanızı ibretle izledik. Üzüntülerimi ifade ederek başlamak isterdim ama otobüs üzerindeki sevinç çığlıklarını görünce kelimenin yetersiz kaldığını düşündüm. Ak Parti hiçbir zaman siyaset dışı alanlardan güç devşirme peşinde olmadı olmayacak. Ak Parti bugünlere mahkeme tutanakları ile değil sandık sonuç tutanakları ile gelmiştir. Ve hiçbir zaman siyasetin alanına müdahale etmek isteyen siyaset dışı alanlara geçit vermemiştir, vesayetini tanımamıştır. Ak parti bu sürecin tarafı değildir. Sahne arkasından masalardan ve pazarlıklardan değil milletten alıyoruz gücümüzü. Siyasi yasaklardan, vesayetlerden çekmiş bir parti olarak siyasete dışarıdan yapılacak hiçbir müdahaleyi kabul etmeyeceğiz, milletin iradesine sandığa sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“KİMSE KİMSEYE DEMOKRASİ DERSİ VERMESİN”

Göksu’ya tepki gösteren CHP Grup Başkanı Doğan Subaşı “Siz bize hukuk dersi, milli irade dersi verecek durumda değilsiniz. Milli iradeyle ilişkiniz 31 Mart gecesi ortaya çıktı. Sevinç çığlıklarından söz ediliyor. Şaka mı bu? 2 yıl 7 ay hapis cezası almış. Yaptıklarınızın hepsinin 2019 hazımsızlığı sanıyordum, sizin hesabınız 2023 seçimleri. Bu karar o karar. Kimse kimseye demokrasi dersi vermesin” dedi. Göksu da tekrar söz alarak “Otobüsün üzerindeki sevinç çığlıklarını hep beraber yaşadık. O görüntüleri ben çekmedim. Ben servis etmedim. Siz özellikle o görüntüleri servis ettiniz. 6’lı Masada çözemediğinizi Saraçhane Meydanı’nda  çözmeye kalktınız. Bu hakikati herkes biliyor. İstanbul iradesine her zaman sahip çıkarız, çıkmaya devam edeceğiz, başımızın üstünde yeri vardır. İBB Başkanı’nı 2024′ te sandık sonuçları ile biz göndereceğiz” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir