İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı: Koronavirüs tedbirlerine uyulmayan bir ‘ayrıcalıklılar’ cenazesi daha

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Diyanet işleri Başkanı Erbaş’ın katıldığı, Nur cemaati lideri Saidi Nursi’nin öğrencilerinden Hüsnü Bayramoğlu’nun cenazesinde yine koronavirüs tedbirlerine uyulmadı.

Soylu ve Erbaş katıldı: Koronavirüs tedbirlerine uyulmayan bir ‘ayrıcalıklılar’ cenazesi daha

Nur cemaati kurucu lideri Said Nursi’nin öğrencilerinden olarak nitelendirilen Hüsnü Bayramoğlu’nun cenazesinde yine koronavirüs tedbirlerine uyulmadı.

Bayramoğlu’nun cenazesi İstanbul’da bulunan Eyüpsultan Camisi’nden kaldırıldı. Cenaze namazına yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dua edip konuşma gerçekleştirdi.

Korona virüsü salgınında birçok rekorun kırıldığı bu günlerde Bayramoğlu’nun tabutu, cami avlusundan birlerce kişinin omzunda taşındı. İçişleri Bakanı Soylu da tabutu taşıyanlar arasındaydı.

soylu-ve-erbas-katildi-koronavirus-tedbirlerine-uyulmayan-bir-ayricaliklilar-cenazesi-daha-866883-1.

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi son olarak 1 Aralık 2020 günü toplanmış ve bu toplantıda “Cenaze namazlarının vefat edenlerin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınmasına” karar verilmişti. Daha sonraki il hıfzısıhha kararlarında cenazelerle ilgili alınan kararda güncellemeye gidilmedi.

Cenazenin toprağa verileceği Eyüpsultan Mezarlığı’ndaki defin sırasında mezar başında onlarca kişi de cenazeye toprak atmak için birbiriyle yarıştı.

soylu-ve-erbas-katildi-koronavirus-tedbirlerine-uyulmayan-bir-ayricaliklilar-cenazesi-daha-866884-1.
Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir