İBB, Pınar Gültekin hakkında çirkin paylaşımlarda bulunan şoförü kovdu

Muğla’da Cemal Metin Avcı adlı erkek tarafından katledilen Pınar Gültekin hakkında sosyal medyada çirkin bir paylaşımda bulunan özel halk otobüs şoförünün sertifikası, İBB tarafından iptal edildi.

İBB, Pınar Gültekin hakkında çirkin paylaşımlarda bulunan şoförü kovdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Muğla’da Cemal Metin Avcı adlı erkek tarafından katledilen 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin hakkında çirkin bir paylaşımda bulunan özel halk otobüsü şoförü Emrah Koçyiğit’le ilgili açıklama yaptı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun tarafından yapılan açıklamada, Koçyiğit’in sertifikasının iptal edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“İBB olarak hiçbir şekilde; bir özel halk otobüsü şoförünün dün kaybettiğimiz Pınar Gültekin ve genel olarak kadınlar hakkında sosyal medyada kullandığı ifadeleri kabul edemeyiz. Kendisinin sertifikası iptal edilmiştir.”

Konuyla ilgili İETT’nin sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da halk otobüsü şoförü olan Emrah Koçyiğit, Pınar Gültekin’in öldürülmesinden ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Su testisi su yolunda kırılır” deyimini kullanarak, yaşam tarzı nedeniyle bir genç kadının öldürülmesinin ‘doğal’ olduğunu ima etmişti.

ibb-pinar-gultekin-hakkinda-cirkin-paylasimlarda-bulunan-soforu-kovdu-759829-1.

Bu çirkin paylaşımın ardından binlerce yurttaş, sosyal medyada Koçyiğit’e sert tepki gösteren tweetler atmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir