İBB, Çatalca Belediyesi ve KİPTAŞ arasında Çatalca yenileniyor imza protokolü gerçekleşti

Example HTML page

İBB – Çatalca Belediyesi – KİPTAŞ arasında İstanbul Yenileniyor Projesi ve Hızlı Tarama ile Bina Tespiti Protokolü anlaşması imzalandı.

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, İBB Şehircilik Grubu ve KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt ve ilgili paydaşların katılımıyla gerçekleşen törende konuşan Başkan Güzel, hem bugün hem de gelecekte daha yaşanabilir bir Çatalca’yı inşa etmeye kararlı olduklarına vurgu yaparken “Planlı Kent Çatalca vizyonumuzla; sürdürülebilir şehircilik anlayışını, çevreye duyarlı ve afetlere karşı dayanıklı bir toplum yapısıyla birleştirerek, hem bugün hem de gelecekte daha yaşanabilir bir Çatalca’yı, inşa etmeye kararlıyız. Bu süreçte, her adımımızı sizlerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak atıyor ve yaşam kalitenizi artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Atılan imzalarla birlikte hayata geçirilen protokollerle birlikte;

İstanbul Yenileniyor Projesi ile Çatalca’da kullanım ömrünü tamamlamış konutları; modern ve depreme dayanıklı konutlara dönüştürmek için gerekli adımları atılacak.

Hızlı Tarama ile Bina Tespiti Protokolü ile olası bir depremde ağır hasar alması beklenen yapıların tespiti yapılacak ve bu binalar için gerekli önlemler alınarak, yaşanabilecek can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi hedefleniyor.

Günün anısına çiçek ve plaket takdimi gerçekleştiren Başkan Erhan Güzel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederek “İstanbul’u depreme hazır ve dayanıklı bir şehir haline getirmek adına bu önemli vizyon projeyi ilçemizde de uygulayan Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na büyük Çatalca ailem adına çok teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir