Hrant Dink katledilişinin 13. yılında anıldı: Vazgeçmiyoruz Ahparig!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink, katledilişinin 13’üncü yılında mezarı başında ve vurulduğu yer olan Agos gazetesinin önünde anıldı. Dink’in vurulduğu yer karanfillerle süslenirken, üzerinde ‘Vazgeçmiyoruz Ahparig’, ‘Adalet istiyoruz’ yazılı dövizler ve Dink’in fotoğrafları eski gazete binasına asıldı

19 Ocak 2007’de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink, katledilişinin 13. yılında istanbul’da anıldı.

Dink için ilk anma İstanbul Balıklı Ermeni Mezarlığı’ndaki mezarı başında düzenlendi. Törene eşi Rakel Dink, oğlu Arat Dink, kardeşi Orhan Dink ve sevenleri katıldı. Anma töreninde Hrant Dink’in mezarına çiçekler konuldu, dualar edildi.

Dink için ikinci anma töreni de Şişli Osmanbey’de Agos gazetesinin eski merkezinin bulunduğu Sebat Apartmanı’nın önünde gerçekleşti.

Dink’in vurulduğu yer karanfillerle süslenirken, üzerinde ‘Vazgeçmiyoruz Ahparig’, ‘Adalet istiyoruz’ yazılı dövizler ve Dink’in fotoğrafları eski gazete binasına asıldı. Bina önünde ‘Sarı Gelin’ türküsü çalındı.

“13 YIL GEÇTİ, UTANMAK İÇİN GEÇ DEĞİL”

Törene katılan yüzlerce kişi, ’13 yıl geçti, utanmak için geç değil’, ‘Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz’, ‘Katilleri koruyan cinayete ortaktır’, ‘Biz bitti demeden bu dava bitmez’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ ve ‘Öldür diyenler yargılansın’ sloganları attı.

Anma öncesinde kısa bir açıklama yapan Hrant Dink’in arkadaşı Bülent Aydın, Diyarbakır Sur’da öldürülen Tahir Elçi’yi andı, tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya selam gönderdi.

VALİLİĞİN KARARI TEPKİ ÇEKTİ

Anma etkinliği süresince pek çok cadde ve yol trafiğe kapatılırken, İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı Osmanbey istasyonu işletmeye kapatıldı. Valiliğin kararı sosyal medya çok eleştiri aldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir