HDP’den İmamoğlu’nun ‘İstanbul ittifakı’ açıklamasına yanıt

Example HTML page

İmamoğlu’nun ‘İstanbul İttifakı’ çağrısını değerlendiren HDP’li Türkmen, ittifakları bugünden konuşmanın yanlış olduğunu söyledi.

stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı basın toplantısında İBB adaylığının mesajını verdi ve ‘İstanbul ittifakı’ için çalışacağını ifade etti. 

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, İmamoğlu’nun ifadelerini değerlendiren HDP Seçim İşleri Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, “ittifaklar meselesini bugünden tartışmanın yanlış olacağını” söyledi.

“İTTİFAKLARI BUGÜNDEN TARTIŞMAK YANLIŞ”

Parti olarak seçim sonrası sahici bir muhasebe yapmaya çalıştıklarını ifade eden HDP’li Türkmen, “Geçmiş belediye seçimleri ve son genel seçimler bu muhasebenin bir parçası. Sağlıklı bir geçmiş seçim muhasebesi yapmadan geleceğe dönük eğilim oluşturmak yanlış olur. Dolayısıyla ittifaklar meselesini bugünden tartışmanın da yanlış olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

HDP’nin “tek adam ve saray rejimine” karşı mücadeleden vazgeçmediğini de belirten Türkmen, “Şu bir gerçek ki biz tek adam rejimini yıkma mücadelesinden de üçüncü yol siyasetimizi güçlendirme amacımızdan da vazgeçmeyiz. Seçimler elbette önemli uğraklardır ama biz Emek Özgürlük İttifakı’nı nasıl genişleteceğimizi, mücadele odaklarını neyin üzerine kurmamız gerektiğini daha fazla önemsiyor ve tartışıyoruz” dedi.

“ORTAK MÜCADELE ARAYIŞI ÖNEMLİ”

Seçimleri ve ittifakları konuşacak zamanın da geleceğini kaydeden HDP’li Türkmen, “Önemli olan seçimlerden önce örgütlenmek, toplumsal mücadeleyi yükseltmek, halkın taleplerini sahiplenmek. Bunları yapmadan seçim konuşmak çok doğru değil. Ama tabii ki her türlü ortak mücadele arayışı önemli” ifadelerini kullandı.

Seçimler ve ittifaklarla ilgili yaz boyunca süren halk toplantılarında uzun tartışmalar gerçekleştirdiklerini ve yaklaşan konferanslarda da bu konuların önemli gündemler olacağını belirten Türkmen, “Bir ittifak olacak mı, olursa nasıl bir ittifak olacak? Bu sorunun cevabını kongreden sonra, parti yöneticisi seçilecek yeni arkadaşlar verecek. Halk toplantıları, atölyeler ve konferanslarda ortaya çıkan politik çizgi üzerinden yeni dönemi inşa edecekler” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN HDP’NİN POLİTİK ÇİZGİSİNİ BÜYÜTMEK”

Geçmiş seçimlerdeki “aday çıkarmama” deneyimlerini de hatırlatan Türkmen, “Geçmiş seçimleri düşününce şu söz de akla geliyor; ‘Bir suda iki defa yıkanılır mı?’ Bizim için önemli olan HDP’nin politik çizgisini büyütmek. Bu çizgiyi, bu çizgiye yakın siyasal çizgilerle büyütmeyi birinci öncelik olarak görürüz” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir