Hayata Dönüş Operasyonu Davasına Devam Edildi

Example HTML page

Bayrampaşa Cezaevi’nde 19 Aralık 2000 tarihinde gerçekleşen ve 12 kişinin ölümü 29 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan ‘Hayata dönüş’ operasyonuyla ilgili davaya devam edildi.

Hayata Dönüş Operasyonu Davasına Devam Edildi (2)

Bayrampaşa Cezaevi’nde 19 Aralık 2000 tarihinde gerçekleşen ve 12 kişinin ölümü 29 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan ‘Hayata dönüş’ operasyonuyla ilgili davaya devam edildi.

Tamamı tutuksuz yargılanan 196 sanıklı “Hayata Dönüş” davasının 18. duruşması yapıldı.  Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 196 sanıklı davaya, müştekiler Münevver Aşçı, Fatma Yıldırım, Mehmet Çiftçi ile sanıklar Cemil Korkmaz, Vedat Ceylan ve Hayrettin Çiftçi katıldı.

Davaya katılan müştekiler ve avukatları, sanıklardan şikayetçi olduklarını tekrarladı. Müştekilerin avukatları sanıklar hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme, adli emanete bulunan materyallerin üzerinde gaz, silah ve kimyasal madde kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili istenen raporun Adli Tıp Kurumu’ndan henüz gelmediğini belirterek bu raporun beklenilmesine karar verdi. Çağrıya rağmen gelmeyen 5 sanık hakkında zorla getirme kararı verildi. Tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesi talebi reddedildi.  İstanbul dışında oturan sanıkların Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadesinin alınmasına hükmeden mahkeme duruşmayı erteledi.
Hayata Dönüş Operasyonu Davasına Devam Edildi (1)
İDDİANAMEDEN

Eyüp  Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010 yılında hazırlanan iddianamede, 19 Aralık 2000 tarihinde gerçekleşen operasyonda  Bayrampaşa Cezaevi’nde 12 kişinin öldüğü 29 kişinin de yaralandığı belirtildi. 39 jandarma er hakkında iddianame hazırlayan  Eyüp  Cumhuriyet Başsavcılığı, “Görev sınırını aşarak gayrimuayyen şekilde birden çok adamı öldürmek” suçundan 12 kez müebbet ve 29 kişiyi de öldürmeye teşebbüsten 29 kez 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

İstanbul  Cumhuriyet Başsavcılığı da geçen yıl aynı suçlamalarla ilgili 157 jandarma hakkında hazırladığı iddianameyi  İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.  İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, görevsizlikle bu iddianameyi 39 sanıklı davanın görüldüğü  Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.  Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Mayıs ayında görülen duruşmada 157 sanıklı iddianame ile ilgili davanın dosyasını Yargıtay’a göndererek, davaya bakmakla görevli yetkili mahkemenin belirlenmesini istedi.  Yargıtay 5. Ceza Dairesi,  Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin davaya bakmasına karar verdi. Bunun üzerine iki dava birleşti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir