Hamza Yurtseven, mücadele azmimiz artıyor; ”Alp güçlenerek çıkacak”

Example HTML page

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, Alp Emeç’in tutukluluğuna ilişkin konuştu. Emeç’in ülkeden kaçacağı şüphesi ile serbest bırakılmadığına işaret eden Erdem, “Alp Emeç ve bu vatanın evlatları kaçmaz ama bu hukuksuzlukları yapanlar kaçar. ” dedi.

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İYİ Parti Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanı Hamza Yurtseven, tutuklu bulunan Alp Emeç hakkında konuştu. Silivri’de bulunan Atatürk heykeli önündeki basın açıklamasına çok sayıda genç katıldı.

“MÜCADELE AZMİMİZ ARTIYOR”

Alp Emeç’in 9 gün önce atıp 15 dakika sonra sildiği bir tweet sebebi ile Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alınması ardından tutuklandığını hatırlatan Yurtseven, “Tam 9 gündür ailesinden, sevenlerinden ve eğitiminden ayrılmış bir vaziyette. Sebep attığı bir tweet. Aslında doğrudan Cumhurbaşkanı’nı da hedef alan bir tweet değil. Eğer iktidar sahipleri yargıya verdikleri talimatlarla, bu uygulamalarla bizlerin mücadele azmimizi kırmak istiyorlarsa şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki; mücadele azmimiz her geçen gün artmaya devam ediyor.” dedi.

“ALP, GÜÇLENMİŞ ŞEKİLDE ÇIKACAK”

İktidarın zulmünün artmasından dolayı ilk basın açıklamasına göre sayılarının arttığına dikkat çeken Yurtseven, “Dolayısıyla iktidar istediği amacı elde edemeyecek. Avukat arkadaşlarımızdan bugün Alp’in yanına gidenler oldu. Alp, 9 gün olmasına rağmen ilk günkünden daha güçlü. Ve oradan çok daha güçlenmiş şekilde çıkacak. Ne Alp, oradan çıktığında eski Alp olacak ne de Alp’in arkadaşları, ailesi eski insanlar olacak. Bizi zulümle sınamaya devam ettikleri sürece çok daha fazla güçlenmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMININ DEĞERİ YARGIYA TALİMAT VEREREK SARSILIR”

“Siyasi talimatla iş yapan yargı mensuplarının ve iktidar sahiplerinin amacı Cumhurbaşkanlığı makamının değerini korumak ise yine yanlış yoldalar” diyen Yurtseven, “Cumhurbaşkanlığı makamının değeri 20 yaşında yani AK Parti’nin kuruluş tarihinden sonra doğmuş bir gencin attığı tweetle sarsılmaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Cumhurbaşkanlığı makamı 2002 doğumlu bir gencin sadece 15 dakikalığına tuttuğu bir tweet sebebi ile ve doğrudan Cumhurbaşkanı’nı hedef alan hiçbir ibare içermeyen bir tweet sebebi ile sarsılmaz. Cumhurbaşkanlığı makamının değeri, yargıya talimat vererek ve yargıya verilen talimatlar sonucunda ülkemizi ifade özgürlüğü anlamında dünyanın en son sıralarına iterek, kabile devletleri ile mukayese edilir hale gelerek sarsılır.” ifadelerini kullandı.

Yurtseven şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanlığı makamının değerini sarsan hareketleri en fazla bizzat Cumhurbaşkanı gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla bir genci cezalandırmak ve bunun gerekçesini de Cumhurbaşkanlığı makamının değerini korumak ibaresine sığınıyorlarsa çok yanlış yoldalar.”

“YARGI MENSUPLARI DEĞİRMENE SU TAŞIYOR”

Adalet kavramının, siyasi iktidarın kendisinden olmayana duyduğu öfke ile değirmen taşlarının arasında öğütüldüğünü dile getiren Yurtseven, “Bugün bu işe en fazla karşı durması gereken, adalet kavramını ayakta tutması gereken, toplum adına bunu yapması gereken yargı mensupları ise bu değirmene su taşımaya devam ediyor. Maalesef işler acısı bir noktadayız ama şunu belirtmek borcumuzun borcu; Adalet kavramı öldürülürse, toplumun adalet olan inancı zedelenirse bu sistem ilk önce o değirmene su taşıyan yargı mensuplarını öğütüyor. Dolayısıyla bunu hatırlatmak boynumuzun borcu” değerlendirmesinde bulundu.

“GENÇLER AKP ZULMÜNDEN KORKMUYOR”

İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Sayın Bahadır Erdem ise Alp Emeç’in gençliği korkutmak amacıyla tutuklandığını savundu.

Emeç’in, “Arkadaşlarım ümitsizliğe kapılmasın ve korkmasın. Ben sadece beni tutuklayanlar adına utandım” şeklinde açıklamada bulunduğunu hatırlatan Erdem, “AKP kindar gençlik istediğini söyledi. Bizim gençlerimiz, bu vatanın evlatları kindar değildir vicdanlıdır. Bugün, pudra çeken AKP’nin danışmanları o gençler, kadınları yaralayanlar öldürenler içeride değil ama Alp Emeç içeride. Ne Alp Emeç ne İYİ Parti’nin gençleri ne de Türkiye Cumhuriyeti’nin gençleri AKP zulmünden korkmuyor ve korkmaz. Sadece bu hukuksuzluğu yapanlar adına utandıklarını söyler. Bütün bu hukuksuzlukları yapanlar utanmıyorsa, yuh olsun onlara” şeklinde konuştu.

Alp Emeç’in ülkeden kaçacağı şüphesi ile serbest bırakılmadığına işaret eden Erdem, “Alp Emeç ve Alp Emeç gibi bu vatanın evlatları bu ülkeden kaçmaz ama bu hukuksuzlukları yapanlar bu ülkeden kaçar. ” dedi.

Erdem, Genel Başkan Meral Akşener’in talimatı doğrultusunda Emeç’in durumunun günbegün takip edildiğini ekledi.

KAVUNCU CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİ HEDEF ALDI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Sayın Buğra Kavuncu ise “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı diyoruz ama bugün maalesef milletin egemenliğinin tam olarak hakim olmadığı ucube bir Cumhurbaşkanlığı sistemi ile karşı karşıyayız. Burada olmamızın ana temeli de bu. Milletin egemenliğinin yok olduğu, denetlenemeyen bir gücün nasıl zalimleştiğine, nasıl zorbalaştığına Alp’in yaşadıkları ile hissediyoruz.” şeklinde konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir