Ferzan Özer; Yerel seçimlere giderken yazılı ve sözlü medyanın sorumluluğunu hatırlatmak isterim

Example HTML page

Ülkemizde sıkça tekrarlanan seçimler, bazı medya mensuplarına, ne yazıktır ki asli sorumluluklarını unutturmaya başladı.

Halkın magazin dünyasına olan eğilimi de biraz bunu körükledi.

Siyaset aslında çok ciddi yapılması gereken faaliyetler toplamı, bu faaliyetlerin de yine basın mensupları tarafından dikkatlice sorgulanması ve halka doğru şekilde aktarılması gerekiyor.

Seçimlerde doğru yol alınabilmesi için, basının bu konudaki etkisi büyük, basın mensupları baskı organı olma sorumluluğunu en adil biçimde yerine getirmeye çalışmalı.

Herkese eşit uzaklıkta durabilmeyi başarmalılar.

Sözüm elbette ki başaramayanlara, hepsini kastetmiyorum.

Eyüpsultan ilçesinde yaşayan bir yazılı basın mensubu hemşehrimiz, Belediye Başkan aday adaylarını sayarken bazı aday isimlerini unutmuş, kasıt aramıyorum ama dikkat arıyorum.

Çünkü bu bir yarış, bu yarışta;  eğer etkili bir basın mensubuysan ya da ilçede etkili olduğunu düşünüyor isen, dönüp, dönüp bakmak gerekir, acaba atladığım ya da yanlış yazdığım bir şey var mı, diye.

 Birilerine avantaj sağlarken birilerine dezavantaj sağlıyor muyum? diye sormak gerekir.

İlçemizde partimizden çok sayıda aday adayı çıktı, biz tüm aday adayları olarak birbirimizle hiçbir problem yaşamadık ve birbirimiz aleyhine hiçbir şekilde çalışma yapmadık, söylemedik, yazmadık.

Çünkü bizler siyaseti bilen insanlar olarak birbirimize düşmenin olumlu sonuçları olmayacağını gayet iyi biliyoruz, biz gücümüzü birleştirmezsek siyasi partiler yasasını henüz değiştirememişken, ilçemize başka ilden başka ilçeden birileri atanabilir. Atanmak diyorum bunun adına çünkü siyasi partiler yasası ne yazık ki buna onay veriyor.

Eyüp Haber‘de okuduğum yazıya istinaden yazıyorum. Eğer halktan biri,  halkın dilini konuşabilen  ve halkın dilini anlayabilen biri belediye başkanı olarak desteklenmezse dışarıdan bir aday gelir. O aday ya kazanır ya da rakibine kaybeder. Rakibine kaybederse kayıp çoktur,  kazanıp da halkın içinden olmazsa yine kayıp çoktur.

O halde bu kez seçim ortamına girerken her kalem, her klavye ne yazdığını dönüp iki kez okumalı ve kimse magazin uğruna ya da şahsi çıkarları uğruna KALEM TUTMAMALI.

Herkese adil ve akılcı ifadeler temenni ediyorum, kolay gelsin…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir