Ferzan ÖZER: 38. Kurultay Bayramı

Example HTML page

İş ve siyaset insanı Ferzan Özer 4-5 Kasım 2023’de gerçekleşen ve CHP 38. Olağan Kurultayında Genel Başkanlığa Özgür Özel’i seçildiği kendisinin bizzat katıldığı 11 kurultayı süzgeçten geçirip objektif bir değerlendirmede bulundu.

Özer yapmış olduğu değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

”38. KURULTAY BAYRAMI”

Ankara’da 38. Cumhuriyet Halk Partisi kurultayına katılım sağladım. Bu benim katıldığım, Olağan ve olağanüstü olan 11. Kurultay. Her kurultayda olduğu gibi yine CHP kurultayında demokrasi hissediliyordu.

Birinci kurultaydan beri bayram gibi yapılan kurultaylardan birini daha yaşamaktan mutluyum.

 Parti içindeki her tür karşılıklı fikirler aynı ortamda konuşulup değerlendirilebiliyor ve bir sonuca bağlanabiliyor.

Kurultaylarımıza tüm medya ve basın kuruluşları istinasız katılıyor. Diğer partilerin kurultaylarındaki sınırlamalar uygulanmıyor.

Söz söylemek isteyen her delegeye kürsü ve mikrofon açık oluyor. Eleştirilerini hiç çekinmeden söyleyebiliyorlar.

Partimin bu özelliği beni mutlu ediyor. Konuşmaları dinleyip salonu Onur üyeleri ile türbinden izlerken birinci kurultayı hayal ettim.

Hatırlayalım..!

Birinci kurultay;  26 Aralık 1938 tarihinde Ankara’da yapılan Cumhuriyet Halk Partisi olağanüstü kurultayıdır. Atatürk’ün vefatının ardından yapılan kurultayda İsmet İnönü’ye “Milli Şef” ve “Değişmez Genel Başkan” unvanları verilmiş, Atatürk ise “Ebedi Şef” ilan edilmiştir.

”Tüm başkanlarımız başımızın tacıdır”

Aylardan beri konuştuğumuz 38. kurultay süreci sonlandı,  neden bu kadar önemliydi?   Çünkü; eğer ülkemizde iktidar değişecekse bunu yapabilecek tek partiyiz.

Her iki başkan adayı da adaylıklarını ilan ettikleri tarihten seçim sonuna kadar süreçlerini gayet olgun ve demokratik bir şekilde yürüttüler.

Parti içi birlik ve beraberlik hiç bozulmadan devam etti. Divan başkanımız kurultayı gayet sağlıklı yürüttü. Partimize yakışır bir kurultay oldu.

Partimiz delegeleri yüz yıllık partinin delegesi olma sorumluluğunu taşıyarak oylarını kullandılar.

Çekişmeli ve demokratik bir sürenin sonunda parti başkanlığı yarışını Sayın Özgür Özel kazanmıştır. Kendisini tebrik ediyor muvaffakiyetler diliyorum.

Ülkeme ve Partime hayırlı uğurlu olsun.

İşimiz güç, yolumuz zor, birlikteliğimiz çok güçlü, partimizin gücünü yeniden hissettim. Sizinle de paylaşmak istedim.

”Bir alıntı ile sonlandırmak isterim”

( 21 Mayıs 1956 tarihinde yapılan 12. kurultayda bir delegemiz “köylümüze ekmekle demokrasi arasındaki bağı nasıl anlatacağız” diye sormuştu. Demokrasi mücadelesinde başarıya ulaşmanın belki en pratik yolunu bu soru işaret etmişti.)

 Ekmekle demokrasi arasındaki ilişkiyi kurup yolumuza devam edeceğiz.

Her Kurultaydan sonra, tartışma, kırgınlık, kızgınlık biter, birlik olur ve Yeni bir Dünya kurulur.

Tüm başkanlarımıza saygılarımla.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir