Başkan Doç. Dr. Ayşegül Ovalı: Botanik Park’a el attı: Botanik park yeniden hayat buluyor…

Example HTML page

Bakırköy Belediyesi bir süredir atıl durumda olan Botanik Park’ı modern bir görünüme kavuşturmak ve daha kullanışlı bir hale getirmek için büyük bir yenilme çalışması başlattı.

Bakırköy Belediyesi yeni dönemde yeşil alanlar için yeni projeler geliştirirken bir yandan da mevcutta bulunan parkların revize çalışmalarına hızla başladı. 2013 yılında 96 bin metrekare alanda açılan ve bir süredir atıl durumda olan Bakırköy Botanik Park’ Bakırköy Belediyesi ve İBB Park ve Bahçeler Müdürlüklerinin ortak çalışması ile yenilerek tüm İstanbul’un kullanımına kazandırılacak.

Geçtiğimiz hafta, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Botanik Park’ta incelemelerde bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Ayşegül Ovalıoğlu parkın ilk açıldığı günden daha güzel, daha modern, daha kullanışlı olarak hizmet edebilmesi için hızla harekete geçtiklerini belirterek: “Bakırköy’e Evimiz dedik ve evimizi temiz, bakımlı tutmaya, her noktası, her sokağı, her mahallesi ile daha yaşanabilir marka bir kent yapmaya kararlıyız.

Botanik Park, E-5 kenarında, komşu ilçelerimizden gelen vatandaşlarımıza da hizmet eden, konumu ve büyüklüğü ile Bakırköy’ün simge alanlarından bir tanesi. Tam da bu özellikleri için çalışmalara hemen başladık. Tüm İstanbulluların burayı en verimli şekilde kullanmaları için revize çalışmalarımızı en kısa zamanda bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Yenileme çalışmalarında bize destek olan İBB Yönetici ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Bakım, onarım ve yenileme çalışmaları kapsamında atıl durumda olan yapılar park içerisinden kaldırılırken, peyzajın ve ışıklandırmanın düzenlenmesi, çocuk oyun aletlerinin bakım ve yenilenmesi, gölet temizliğinin yapılması işlemlerine hızla başlandı. 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir