Eyüpsultanlı anneler üniversiteli oluyor

Example HTML page

Eyüpsultan Belediyesi ve Haliç Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen, 240 Eyüpsultanlı annenin dahil olduğu “Anne Üniversitesi Eğitim Programı”nda eğitimler başladı.

Daha önce üniversite deneyimi yaşamamış olan anneler için özel olarak tasarlanan Anne Üniversitesi Eğitim Programı, farklı fakültelerin akademisyenlerini bir araya getirerek, katılımcılara üniversite dersliklerinde eğitim alma ve kampüs hayatını deneyimleme şansı sunacak. Eyüpsultan Belediyesi’nin Haliç Üniversitesi iş birliğinde hayata geçirdiği ve annelere üniversiteli olma imkânı tanıyan proje ile ilgili Haliç Üniversitesi’nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

“YENİ YÜZYILI KADINLAR İNŞA EDECEK”

Toplantıda üniversite adayı annelere seslenen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan ilçesinde yaşayan ve ilk defa üniversite deneyimi yaşayacak olan 240 Eyüpsultanlı annenin projeye dâhil olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu işi yapmamızdaki amaç yeni yüzyılı kadınlar inşa edecek. Bunu slogan olarak söylemiyorum, bilimsel gerçekler üzerinden söylüyorum. Pandemi nedeniyle bu akademiyi geç başlattık. Kadının evinde bilinçli olarak yapacağı küçücük nüansların çocuğun ve ailenin dışarda nasıl bir yansıma yapacağını biliyoruz. Bunu kitaptan okumak yerine uygulamasını yapalım ve görelim istedik. İlk etapta açıkçası bu kadar katılım beklemiyordum. Ne yaparsak bilimle, bilinçle yapmamız lazım. El yordamıyla, oradan bunu gördüm diyerek çocuk büyütülmez. Çocuklarımıza özgüven vermemiz lazım. Bunu da siz değerli annelerimizden başlatmamız gerekiyor. Derdimiz Eyüsultan’da yaşayan her bireye ulaşabilmek ve yeteneklerini öne çıkarabilmek.”

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE KEP ATMA TÖRENİ YAPILACAK

Bugün (7 Şubat Çarşamba 2024) başlayan eğitim programı 4 hafta boyunca, haftada 2 gün olacak şekilde devam edecek. Eğitim programı tamamlandıktan sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde mezuniyet ve kep atma töreni gerçekleştirilecek. Annelerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak, onlara eğitimde aktif bir rol alma fırsatı tanımak ve bu deneyimi mezuniyet belgesi ile taçlandırmayı amaçlayan projeyle anneler çeşitli konularda eğitim alma fırsatı yakalayacak.

GERÇEK BİR ÜNİVERSİTE DENEYİMİ

Katılımcılara üniversite kampüslerinde dolaşma, kütüphane kullanma, öğrenci etkinliklerine katılma gibi aktivitelerle gerçek bir üniversite deneyimi de yaşatacak olan Anne Üniversitesi’nde ücretsiz eğitimler Haliç Üniversitesi Alibeyköy Kampüsü’nde verilecek.

ANNE ÜNİVERSİTESİ’NDE VERİLECEK EĞİTİMLER

Farklı alanlarda verilecek derslerle annelerin genel kültür seviyelerini ve eğitimdeki aktif rolüyle toplum içindeki saygınlıklarını artırmayı hedefleyen Anne Üniversitesi’nde şu eğitimler verilecek: Aile içi İletişim, Anne-Baba Tutumları, Eşler Arası İlişki, Kadın Sağlığı, Şiddet ve Şiddet Türleriyle Mücadele, Akılcı İlaç Kullanımı, Temel İlk Yardım, Çocuklarda Mahremiyet ve Özel Hayat, Sevgi Dili, Eğitimde Ailenin Rolü, Çocuklarda Eğitim ve Kariyer Planlama, Girişimcilik ve Dijital Pazarlama, Beslenme ve Sağlık, Pişirme Teknikleri, Gıda Dedektifliği, Yemek Stilistliği, En İyi Narkotik Polis Anne Semineri, Ev Kazaları ve Korunma, Sıfır Atık: Sürdürülebilir Gelecek, Afet Farkındalık, Çocuk Hakları, Aile Hukuku.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir